Zevende overwinning op rij, weer geen maximaal aantal punten

Als je de competitiewedstrijden los van elkaar ziet, dan stapt VVC Dames 1 elke keer met een goed gevoel van het veld af, immers elke wedstrijd is tot nu toe met winst afgesloten. Als je naar de competitie als geheel kijkt, dan leveren de overwinningen te weinig punten op. De felbegeerde vijf punten middels een 4-0 overwinning zijn nog steeds niet behaald. De uitwedstrijd van dit weekend tegen Argos D1 uit Oeffelt boodt op papier een ideale kans om de volle score te behalen.

 Anouk was op pannenkoeksnoepreisje voor haar werkgever, verder was de ploeg compleet. Lieke, Kimberley, Eva, Ruby, Fenne, Sanne en Hymke mochten de wedstrijd openen, maar starten vertwijfeld. Argos nam meteen een voorsprong en VVC kon niet anders dan knokken om het gat te dichten. Het was erg koud in de zaal en wellicht moest het team warmdraaien. Bij een stand van 20-20 kwam Els in het veld voor wat extra blokkering en dat pakte goed uit. Eindsprintje en 25-20 betekende winst in set 1.

Els bleef in de ploeg voor set 2, maar wederom werd er te vertwijfeld gespeeld in de beginfase. Complimenten voor Argos voor deze set (en ook voor set 3) voor het sterke verdedigen en onbevangen aanvallen. VVC maakte te veel fouten, was niet scherp genoeg in de verdediging en aanval. Kortom, het liep niet. In de eindfase leek het er op dat toch Argos weer het onderspit zou delven, maar twee cruciale fouten bij Vught betekende setwinst voor de thuisploeg, 23-25. Een 4-0 was daardoor niet meer haalbaar, maar een 3-1 zou toch moeten kunnen tegen de nummer 11 van de competitie. Sanne verving Kimberley in set 3. Deze set was een kopie van set 2. Er werden met goede aanvallen een hoop punten gescoord, maar de ploeg kreeg er even zoveel tegen. Blokkerend en verdedigend was het niet voldoende. Een nek-aan-nek race besliste deze set. Wederom twee eigen fouten aan Vughtse kant en 28-30 betekende een 2-1 achterstand.

De twee sets verlies was deels te wijten mentaal niet sterk genoeg zijn, sets 4 en 5 lieten zien dat de ploeg mentaal zich wel kan herstellen. Kimberley kwam terug in het veld, nu voor Lieke en Eva maakte plaats voor Lotte. Set 4 en 5 waren duidelijk voor VVC. Er werden minder fouten gemaakt, er werd hard gewerkt voor de overwinning en het begon eindelijk te lopen. Argos bleef knokken, maar moest nu toch wel de meerdere erkennen in de gasten. 25-15 en 15-10 en daarmee overwinning nummer 7 op rij. 

Winnen blijft het leukste en er was opluchting dat een nederlaag was afgewend. Volgende week komt VC Goirle op bezoek en is er wederom een kans op een 4-0. Bent u ook benieuwd of dat gaat lukken? Dan zien we u graag om 19:00 in de Martinihal.

Klik HIER voor de foto’s van de wedstrijd