Wedstrijdverslag Havoc D2 – VVC-Vught D1

Wederom een verbetering ten opzichte van vorig seizoen

Niet verliezen van Avance D1 was vorige week al een goed resultaat aangezien er vorig seizoen twee keer was verloren van de ploeg uit Sambeek. Deze week moest voorkomen worden dat er een vijfsetter werd gespeeld in Haps tegen Havoc D2. Vorig seizoen stond de wedstrijd ingepland om 19:00, maar kon er pas veel later worden gestart, omdat de voorgaande wedstrijden flink waren uitgelopen. En dit seizoen was het wederom raak: er moest worden warmgelopen op een vrij veld (waarom we op dat veld niet speelde was ons een raadsel) en er kon pas laat begonnen worden met warmspelen en inslaan. Aanvangstijd lag uiteindelijk pas rond tien voor acht.

Er waren twee scheidsrechters, omdat beiden in opleiding waren. Nog 1 zin hierover: de dames hebben zonder enige twijfel het beste gedaan wat ze konden, maar het was onvoldoende voor het niveau. Dan de wedstrijd. De Vughtse dames traden deze zaterdag aan met Anouk, Eva, Sanne, Sanne, Els, Kimberley en Fenne. De start was matig en Havoc kon hierdoor een voorsprong nemen. Halverwege de set was een time-out nodig om de spirit weer in de ploeg te krijgen en er werd daarna beter gevolleybald door VVC. De voorsprong van Havoc was inmiddels te groot en met 25-23 ging de eerste set naar de thuisploeg. Havoc had dit ook verdient door weinig fouten in de opslag, goed te verdedigen en twee aanvalsters die een goede bal konden slaan.

In set 2 startte VVC veel beter, werd er harder gewerkt en de eigen fouten gingen omlaag. En daar was Havoc niet tegen opgewassen. Vooral Anouk en Eva scoorden er driftig op los, waardoor met 20-25 de set werd binnengehaald. Set 3 kenmerkte zich door een aantal lange serviceseries van vooral Eva en Anouk. Havoc had een aantal wissels toegepast, maar die brachten geen verbetering in het spel. Havoc werd volledig overklast en binnen no-time stond er 25-07 op het scorebord.

Zo ging het vorig seizoen echter ook, VVC won toen set 3 met gemak en ging in set 4 weer de boot in. Dat zou nu worden voorkomen. Lieke kwam halverwege in het veld voor Kimberley en gaf daardoor een kleine verandering in het spel van VVC. Vught had gedurende de set constant de voorsprong, maar Havoc bleef heel dichtbij. In de eindfase kwamen ze tot 23-24, maar de druk van het goed moeten serveren werd de speelster van Havoc te veel. 23-25 en de 3-1 overwinning was een feit.

4 gespeeld, 4 gewonnen. Een uitstekend resultaat tot nu toe. Volgende week staat de uitwedstrijd naar TFC uit Odiliapeel op het programma en de week daarna de bekerwedstrijd tegen Volley Zuid.