Wakkerdam Dames 1 haalt maximaal resultaat

Het eerste potje was eigenlijk kansloos. De spelleider had maar liefst vier weerwolven toegewezen en de teamspirit van deze vier was zo sterk dat de burgers van Wakkerdam 1 voor 1 niet meer wakker werden. De burgermeester van Wakkerdam was zelfs een weerwolf in schaapskleren. Potje 2 daarentegen bracht meer spanning. De heks zat niet helemaal in zijn rol en de ziener en het onschuldige meisje waren al snel uitgeschakeld. De burgers waren echter nu wel in staat de weerwolven uit het spel te werken. De weerwolven probeerde een afleidingsmanoeuvre door iemand van het eigen team op te offeren. Maar de burgers waren nu waakzaam en wisten de weerwolven te verslaan. Daarmee eindige de wedstrijd in 1-1. De rest van het Sinterklaasavondje was erg geslaagd met veel lekker eten en een hoop zeer gewilde kado’s.

De wedstrijd tegen het Spirit uit Rosmalen was net zo geslaagd. De nummer laatst in de ranking kon geen echte tegenstand bieden. Met Fenne, Kimberley, Lieke, Anouk, Eva, Hymke en Sanne werd er gestart. Els bleef licht geblesseerd aan de kant en Lotte zat met een dikke sjaal haar griepje te verbijten. De eerste paar punten ging het nog gelijk op, maar bij 10-10 zette VVC door en werd de eerste set gewonnen. Vooral Lieke en Hymke waren aanvallend erg op dreef. In set 2 kwam Sanne in het veld voor Kimberley om tegen haar oude team de ballen op de grond te slaan. Een kleine servicereeks van Spirit zetten de Vughtse dames kort onder druk, maar na die reeks kwam er weinig dreiging vanuit de thuisploeg. Set 2 was ook een gemakkelijke prooi voor VVC. Set 3 werd nog een beetje spannend. Ruby verving Anouk en begon de set sterk met een paar goede aanvallen en services. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd, maar Spirit lukte het om terug te komen. VVC zette op tijd weer aan en met 25-22 was ook deze set beslist. Set 4 gaf kans om de eerste gedroomde vijf punten binnen te slepen. Sanne verhuisde naar de diagonaal en Kimberley kwam terug het veld in. De spirit bij Spirit was gebroken en bij VVC liep alles. Met een ruime marge werd set 4 gewonnen en daarmee de vijf punten binnengehaald!

Overwinning 9 was daarmee een feit. Nummer 4 Somas Activia liet thuis punten liggen en wordt op zes punten verschil gezet. VC Volt won ook met 4-0 en met deze nummer 1 blijft het gat 4 punten. Volley Tilburg kwam weer niet in actie en staat derde met 3 punten achter op nummer 2 VVC en 7 punten op koploper VC Volt. Maar Volley Tilburg heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Zij zijn naast VVC ook de enige nog ongeslagen ploeg. Aanstaande zaterdag wordt er beslist of dat ook zo blijft of dat VVC ongeslagen blijft. Om 19:00 wordt er in de Martinihal deze topper gespeeld. We zien jullie graag op de tribune!

Klik HIER voor de foto’s.