VVC-Vught Dames 1 heeft teleurstellende P/D wedstrijden

[Door Paul van Veen]

De laatste competitiewedstrijd was een feest, de winst op VC Volt was uitstekend en na een bezoekje aan St Anthonis was de vreugde enorm want de P/D plek was behaald. Twee weken training was er ter voorbereiding op de wedstrijd tegen HHC/Horn Dames 1 en Sittardia D1. De eerstgenoemde ploeg was met twee nederlagen tweede geworden in de promotieklasse en Sittardia was met vijf overwinningen 10e geeindigd in de 3e divisie.
 
Het podium voor de P/D wedstrijden was Middelbeers, dus een korte reis vanuit Vught. Lieke zat in Bali en Kimberley had tijdens de training een fikse handblessure opgelopen. Lotte was nog steeds ziek en was dus niet volledig fit. De eerste wedstrijd was tegen Sittardia. Het zou gaan om twee gewonnen sets. Fenne, Els, Ruby, Anouk, Sanne, Sanne en Kimberley mochten proberen de eerste setwinst binnen te halen. Het was al gauw duidelijk dat de ervaring van de speelsters van Sittardia een groot obstakel zou worden. VVC had moeite met scoren door goede blokkering van Sittard en de bekeken aanvallen van vooral de passer/lopers van de Limburgers. VVC kwam op een achterstand halverwege de set maar wist ze goed terug te knokken. Op 23-24 sloeg Els de bal touche, maar helaas werd het niet gezien door de scheidsrechter en stond de 1-0 in sets voor Sittardia op het programma. In set 2 zou VVC meer servicedruk moeten leveren en de spanning van de eerste set laten varen.
 
Set 2 bracht echter niet het goede spel van de laatste fase van de competitie. Veel eigen fouten en een lage servicedruk gaven Sittardia voldoende kans om een voorsprong te pakken. VVC kon zich niet herstellen en ook set 2 ging verloren.
 
Dit was een fikse domper, omdat van te voren gedacht was dat Sittardia de zwakste van de twee tegenstanders zou zijn.
 
De tweede wedstrijd tegen Horn zou zwaar worden. Aan de andere kant van het net stond een hoop lengte, kracht en techniek. Maar de meeste waren jonge speelsters, dus mogelijk zou VVC hier een voordeel hebben. Echter na een aantal rally’s was het al duidelijk: VVC was niet in goede doen. Servicedruk bleef laag, veel eigen fouten in de aanval en ook in de normaal gesproken sterke verdediging ging er van alles mis. De sets warden beiden met groot verschil verloren.
 
En zo was de weg naar de 3e divisie versperd. In de derde wedstrijd van de poule versloeg de ervaring van Sittardia het talent van Horn en bleven alle ploegen op het niveau spelen waarop ze reeds deden. Het was jammer dat VVC zich niet van een betere kant kon laten zien, maar het zat er niet in. Neemt niet weg dat het een uitstekend seizoen is geweest, met een verdiende topnotering. De schrijver van het verslag, tevens coach, kan niet anders dan erg trots zijn. Wij danken alle aanwezigen supporters voor de steun!