VVC-Vught Dames 1: De vertrekkers + afsluiting in Dordrecht

[Door Paul van Veen]
 
De dames mochten nog een keertje aantreden. Een viertal teams van de Nevobo rayontrainingsgroep Dordrecht gaat binnenkort naar Oostenrijk voor de United World Games en ze wilden onderling oefenen en tegen VVC. Els had daar connecties, dus we mochten op zondagochtend om 08.15 richting Dordrecht. We zouden vier potjes spelen tegen Onder-19, Onder-17 en nog twee teams van de rayon. Wij kenden ze slechts als teams Roze, Blauw, Donkerblauw en Oranje. Interessant om te zien of een hoop talent zich kon meten tegen een team dat een jaar lang samen heeft gespeeld. Sanne K. en Lotte waren er niet bij, dus er moest geimproviseerd worden met de libero positie. Er werd gewoon ouderwets meegepasst door de diagonaal.
 
Resultaat naar vier potjes:
vs. Roze 21-12 (het is dat we zelf nog fouten maakten, anders was het een nog betere score) en 16-10 (tijd was om)
vs Blauwe 21-05 (met dank aan servicekanon Hymke) en 19-21 (Hoop eigen fouten)
vs Donkerblauwe 10-21 (weggeserveerd door 1 speelster) en 21-19 (zware overwinning)
vs Oranje 21-14 en 21-11 (dit was de jongste groep)
6 sets gewonnen en 2 verloren. Het niveau dat door VVC werd geleverd was goed, weinig stomme fouten, paar spectaculaire reddingen en een hoog scoringspercentage. De allerlaatste bal van het seizoen werd door Ruby  spectaculair ingeslagen.
 
En daarmee is het seizoen definitief ten einde gekomen. Het zit er op, geen trainingen meer, geen wedstrijden. 2e plek in de competitie, helaas geen promotie naar de 3e divisie en geen regiobeker. Maar wel een hoop trainingsuren, veel plezier, 19 van de 22 wedstrijden gewonnen en een hoop geleerd (althans, dat hoopt de trainer).
 
Wat volgend seizoen dan gaat brengen? Anouk gaat haar geluk beproeven bij Hands Up Dames 1, 2e divisie. Eva gaat zich volledig op haar leven in Eindhoven richten en verkast naar Hajraa en Lotte geeft haar gezondheid voorrang. Trainer/coach en verslagschrijver Paul transfereert naar Volley Tilburg. De TC is druk bezig om deze gaten voor aankomend seizoen te vullen.
 
Zo, dat was het dan. Nog sentimentele laatste woorden? Nee hoor, iedereen bedankt voor de support vanaf de tribune, Bert, Henk, Richard en Theo bedankt en dames bedankt voor weer geslaagd seizoen.
 
Een fijne vakantie voor iedereen!