VVC Heren winnen met 4-0 van Saturnus/Hendriks Coppelmans.

[Door Ton van Roosmalen]

VVC  begon met een minimale bezetting aan deze wedstrijd. Alleen voor de spelverdelers plaats was een wissel mogelijk.  Aron, Jasper, Dave, Gian, Marco, Gijs, Willem  en Libero Martijn begonnen aan deze taak. Proberen te winnen met 4-0. VVC nam al snel een voorsprong met 7-4. De helft van de gescoorde punten voor de tegenpartij, waren opdat moment foute services van VVC.  DE voorsprong werd langzaam maar zeker verder uitgebouwd. Na een servicebeurt van Jasper stond VVC met 14-6 voor. De partijen, waren hierna aan elkaar gewaagd. Iedereen scoorde op de serve van de tegenpartij. Bij 19-11 nam Saturnus een time out om het tij te doen keren. Dit lukte niet. VVC speelde frank en vrij naar een 21-15 zege in de eerste set.

Saturnus wist nu wat ze moesten doen. Ze zochten iemand op om op te serveren. Dit had succes want ze stonden snel met 2-7 voor in de 2e set. VVC nam een time out om de puntjes op de I te zetten. De pass werd goed verzorgd en bij 9-9 was de stand alweer gelijk. Bij 11-9 voor VVC nam Saturnus een time out. Dit had geen effect en vvc ging verder naar 14-9. Het spel werd hierna even wat slordiger bij VVC. De setup kwam niet helemaal, omdat de spelverdeler te veel moest corrigeren. Saturnus kwam terug tot 14-13. Ondertussen was alles weer goed in het team van VVC. Bij 18-14 nam Saturnus een time out, maar pas bij 21-14 wisten ze weer eens te scoren. De teams scoorden nu om en om en VVC won de set met 25-18.

VVC ging in de 3e set verder en stond snel op een 4-2 voorsprong. Hierna was het zeer moeilijk voor VVC. Saturnus boog deze stand om in een 6-4 voorsprong voor hen. Gedurende deze set bleef dit verschil steeds staan en werd langzaam steeds groter. Bij 10-16 nam VVC eindelijk een time out. De onderlinge afspraken werden gemaakt. Langzaam maar zeker en na lange rally’s kwam voor VVC bij 18-19 de aansluiting. Een time out van Saturnus gaf voor hen nog een kleine opleving tot 19-21 en 20-22. Hierna kwam VVC terug tot 22-22. Ondanks een time out van Saturnus wist VVC na een 23-23 stand de set met 25-23 te winnen

De 4e set begon erg leuk voor het publiek. Na lange rally’s werd er om en om gescoord. Het killing blok van Jasper bij 4-3 maakte indruk op het publiek. VVC wist voor het eerst een gaatje te slaan bij 11-8. Ondanks een time out van Saturnus liep VVC (mede door de servicedruk van Jasper) uit naar 19-8. De wedstrijd was gespeeld. VVC won de 4e set met 25-12 en de wedstrijd met 4-0.