VVC HEREN WINNEN MET 3-1 VAN VCE/PSV

(Door Ton van Roosmalen)

VVC moest vandaag winnen om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Gerben, Marco, Jasper, Martijn, Danny en Aron begonnen aan deze opdracht. Het begin was aarzelend. Na een 1-4 achterstand kwam VVC terug en nam in een keer een voorsprong met 7-4. Helaas wist VVC hierna niet te scoren en kwam men bij 8-9 achter. Dit was een teken voor Vincent om een time out te nemen. Veel succes had deze in het begin niet, want PSV liep uit naar 10-14. Hierna begon VVC zich te herpakken . De pass werd iets meer verzorgd, waardoor men de achterstand omzette in een 15-14 voorsprong. De teams gingen hierna gelijk op tot 18-18. Door een dwingende serve en een goed blok liep VVC uit naar 21-18. PSV nam een time out en kwam terug tot 22-21. Dit was ook het laatste punt wat zij maakten in deze set, want VVC scoorde 4 keer achter elkaar en won de 1e set met 25-21.

De 2e set liet een gelijk opgaand verloop zien. De teams wisten om en om te scoren en pas bij 10-8 voor VVC was er pas een gaatje van 2 punten. Helaas wist men dit niet verder uit te bouwen of te consolideren, want PSV kwam snel gelijk bij 11-11 en liep door een aantal passfouten bij VVC uit naar 11-13. De heren op het veld keken elkaar aan , vloekten in zichzelf en gingen anders spelen. Bij 16-16 hadden ze weer aansluiting . Ze stoomden gelijk door naar 18-16 en konden even tot rust komen tijdens de time out die PSV aanvroeg, VVC behield deze voorsprong. Na een time out van PSV bij 21-18 wist VVC deze set te winnen met 25-20.

In de 3e set gingen de teams gelijk op .Ze serveerden allebei regelmatig fout en de passing was bij beide niet best VVC kwam uiteindelijk met 5-8 achter en begon hierna aan de achtervolging om langszij te komen. Dit lukte pas bij 12-12. Hierna was de concentratie weg bij VVC. Men kwam met 16-19 achter en ondanks een time out van VVC bij 17-21 wist men noch maar 1 puntje te scoren en verloor men deze set met 18-25.

De 4e set was belangrijk voor VVC. De mannen keken allemaal recht voor zich uit. Het begin was voor beide teams niet best. Ze serveerden regelmatig fout. Hierdoor was de stand tot 7-7 gelijk. VVC gin hierna beter spelen en kwam met 12-9 voor te staan. De time out van PSV bij deze stand had succes, want men kwam meteen terug tot 12-12. De aanval van VVC wist een paar keer een rally scorend af te maken, waardoor men met 18-15 voor kwam. De time out van de tegenstander had gelukkig geen invloed op het spel van VVC. Men bleef scoren via het blok of eigen aanval. Na 19-16, 23-17 won VVC deze set met 25-18 en deze belangrijke wedstrijd met 3-1. Men kon weer 4 punten aan het totaal van 13 toevoegen.

Klik HIER voor een aantal foto’s van de wedstrijd.

Ger Posthuma sprak met:
Vincent Henskens
Marco Ketelaars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *