VVC Heren winnen met 3-1 van HLB Van Daal/DS H3

(Door Ton van Roosmalen)

Na de nederlaag van vorige week had VVC maar een doel voor ogen: winnen.

Doordat Aron moest werken, waren er op de aanvallende posities geen wisselspelers.

Aan Marco, Jasper, Dirk, Gijs, Willem de taak om hun aanvallende ambities waar te maken.

Gian en Dave waren de spelverdelers en Martijn de libero.

De 1e set begon men voortvarend. Binnen de kortste tijd stond het 4-1. Donkie Sjot kwam nog eventjes terug tot 5-4. Hierna was het VVC, die bijna alle  rally’s winnend wist af te sluiten. Na een 8-5 stand was het snel 17-9. De wedstrijd ging hierna weer gelijk op tot 20-12. Hierna was er wat concentratieverlies bij VVC en DS kwam terug tot 22-17. De time out van VVC bracht weer rust in de opbouw en men won de 1e set met 25-20, waarbij het laatste punt van VVC een Kadootje was van DS: een foute serve.

De 2e set was in het begin een strijd van 2 gelijkwaardige partijen. Er werd om en om gescoord. Bij 5-3 voor VVC nam DS een time out. Deze had voor VVC meer effect, want ze wisten alle rally’s winnend af te sluiten en liepen daardoor uit naar 15-9. Ondanks een 2e time out wist DS niet dichterbij te komen. VVC bleef kalm en wist met alle aanvallers in een hoofdrol veel rally’s winnend af te sluiten. VVC won de 2e set met 25-16.

Deze 2-0 stand had een effect op het begin van de 3e set. De concentratie was weg bij VVC en men stond door een slechte passing snel met 3-8 achter. Een time out had nog niet meteen het gewenste effect, want DS liep verder uit naar 6-12. Langzaam hervond VVC zich. Vanaf 10-15 liep men tot 13-15 in. DS nam hierna een time out en wist uit te lopen tot 13-17. De inspiratie, die VVC hier uithaalde, was wonderbaarlijk. Bij 20-20 was de stand weer in evenwicht. Helaas voor VVC wist men dit niet door te zetten. DS en VVC scoorden om en om, waarbij DS aan de goede kant bleef van de score. Zij wonnen de set met 23-25.

DS was blij met de winst van de 3e set. In het begin waren zij de concentratie kwijt en VVC liep snel uit naar 6-1. Bij 13-7 was de 2e time out van DS al geweest. Deze had wel effect want ze kwamen terug tot 13-10. Na 15-12 wist VVC de tegenstander door een sterke service zover onder druk te zetten, dat zij uitliepen naar 19-12. De 4e set was binnen. De teams gingen vanaf dit punt om en om scoren en VVC won deze set met 25-18 en de wedstrijd met 3-1.