VVC Heren winnen met 3-1 van ActiveRooy uit Venray

[door Ton van Roosmalen]

De wil om te winnen was aanwezig bij VVC. De uitwedstrijd was met 3-1 verloren. Dit wilde men vandaag rechtzetten. Gian, Marco, Aron, Gijs, Tom en Bram begonnen aan deze taak. Het begin was rustig. De teams waren elkaar aan het aftasten en gingen tot 4-4 gelijk op. VVC wist door een servicedruk voor het eerst een gaatje te slaan en kwam op 10-5. Deze voorsprong werd langzaam aan verder uitgebouwd. De rally’s eindigden voor VVC bijna elke keer in winst en pas bij 16-5 wist Active weer een keer te scoren. VVC bleef op voorsprong, maar Active ging steeds zekerder spelen en kwam langzaam terug in de wedstrijd. De punten werden duur voor VVC. Na een 20-10 voorsprong voor VVC kwam Active terug tot 22-17. Hierna scoorden de teams om en om. VVC won de 1e set met 25-19.

In de 2e set zagen we 2 gelijkwaardige teams. De teams scoorden om en om en gingen gelijk op tot 9-9. Active scoorde hierna iets meer als VVC. Bij 10-12 nam VVC een time-out. Het effect was niet meteen zichtbaar, maar bij 14-14 was alles weer in evenwicht. VVC liep zelfs uit naar 17-15, maar een paar minuten later was het 17-18. Hierna was er helaas een hoofdrol voor de scheidsrechter, want hij deelde een gele en rode kaart uit aan spelers van Active. VVC kon door de onrust bij Active uitlopen naar 21-18. Active zette nog eenmaal alles op alles en kwam terug tot 22-22. Hierna wist VVC echter elke rally winnend af te sluiten en won de set met 25-22.

In de 3e set zagen we 2 teams die volledig aan elkaar gelijk waren. Active zat steeds aan de goede kant van de score en liep langzaam uit naar een 9-11 voorsprong. Bij 13-16 nam VVC een time out, maar het had geen resultaat. Dit verschil bleef staan tot en werd zelfs nog groter. Bij 18-23 nam VVC nog een 2e time out. Het effect was, dat men nu om en om scoorden. VVC verloor de 3e set met 20-25.

In de 4e set waren de teams aan elkaar gewaagd. De ene keer stond Active voor, de andere keer VVC. Bij 7-5 had VVC een klein gaatje geslagen, maar bij 8-7 was dit weer bijna verdwenen. De spelers van VVC keken elkaar aan en dit leidde tot een opleving. Via 12-10 kwam men hierna snel op een 18-11 voorsprong. Wie dacht, dat dit gat voldoende moest zijn kwam bedrogen uit. Active had nog ergens wat gevonden en kwam terug tot 19-16. VVC nam een time out. De rust was weer terug bij VVC. Beide teams scoorden om en om, met als resultaat dat VVC de 4e set won met 25-21. Hierdoor hadden ze hun revanche voor de uitnederlaag. VVC wint met 3-1.

Klik HIER voor de foto’s