VVC Heren winnen hun 1e competitiewedstrijd met 4-0

(Door Ton van Roosmalen)

VVC speelde hun 1e wedstrijd tegen VC Volt/flip schoonmaak 2. Dit was op dat moment de koploper van de promotieklasse, omdat ze vorige week al begonnen waren met de competitie.

Doordat een aantal spelers stopten met volleybal of bij een andere vereniging gingen spelen, moest er van 2 teams een team gemaakt worden.

De heren begonnen met Gian, Marco, Jasper, Dirk, Aron, Gijs en Libero Martijn aan deze wedstrijd.

Het begin was het aftasten van elkaars kunnen. Er werd om en om gescoord. Door beide partijen werden mooie rally’s afgemaakt en ook afgewisseld met domme fouten. Het 1e gaatje kwam er bij 10-13 voor Volt. Deze voorsprong wisten ze steeds vast te houden en bij 16-19 nam VVC een time out. VVC kwam langzaam in hun spel om te gaan inlopen. Na een 18-21 wist men terug te komen tot 21-22. Bij 23-24 kreeg VC volt hun 1e setpoint. Dit wisten ze niet te verzilveren. Ondanks een time out van Volt wist VVC 2 punten achter elkaar te scoren en zo de 1e set te winnen met 26-24.

De 2e set was in het begin een kopie van de 1e set, alleen was vvc nu continu aan de goede kant van de score. Na een 14-11 stand kwam vc Volt bij 16-16 langszij. Hierna scoorde men om en om. Bij 19-18 voor vvc, kwam er echter een ommekeer. Door een goede service beurt van Jasper met oder andere een ace liep men uit naar 22-18. Ondanks een time van Volt ging men door naar 24-18, om deze set met 25-19 te winnen.

In de 3e set kwam Maarten erin op het midden bij VVC. Het effect, hiervan was merkbaar. De tegenpartij kon zijn handen niet ontwijken aan het net en vvc liep snel uit naar een 13-6 voorsprong. Door het harde werken bij VVC in de verdediging en een aantal slechte services van VC Volt liep men snel uit naar 21-12. Om hierna de 3e set winnend af te sluiten met 25-15.

VVC moest zijn concentratie vasthouden voor de 4e set. De ploegen scoorden ieder om de beurt en tot 7-8 was dit in het voordeel van VC Volt. Hierna wist VVC wat hun te doen stond en nam door  goed spel, de leiding over met 13-11. Deze voorsprong wist men vast te houden en zelfs uit te breiden tot 20-15. VC Volt probeerde nog met een time out VVC uit hun ritme te halen. Dit lukte niet en VVC won de set met 25-19.

Klik HIER voor de foto’s.