VVC Heren verliezen met 1-3 van Polaris

[Door Ton van Roosmalen]

VVC speelde vandaag in de laatste thuiswedstrijd met alle spelers(uitgezonderd Maarten), die in het seizoen gespeeld hebben voor het 1e herenteam. Gian, Tom, Marco, Jasper, Aron, Dirk en libero Martijn begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. Polaris was echter met een opdracht naar Vught gekomen: 2 sets winnen om het kampioenschap binnen te halen. Dit was in het begin van de 1e set te merken. Polaris ging voluit en VVC stond in no time achter met 2-7. VVC was zoekend naar oplossingen om het sterke blok van de tegenstander te verrassen. Dit lukte niet meteen want Polaris raasde door. Bij 9-18 nam VVC eindelijk een time out. Men kwam nu langzaam aan in het ritme. Polaris scoorde nog wel iets meer, maar vanaf 11-23 had VVC eindelijk door wat ze moesten doen. Door een goede servicedruk kon Polaris niet scoren en VVC wist alle ralley’s af te maken. Men kwam terug tot 17-23. Hierna waren de teams weer aan elkaar gewaagd en Polaris won de 1e set met 18-25.

De 2e set liet zien waarom deze 2 teams bovenaan stonden in de promotieklasse. De teams waren aan elkaar gewaagd in deze set. VVC nam zelfs brutaal een 9-6 voorsprong. Dit was tegen het zere been van Polaris, want na de time out van hen, kwamen ze meteen terug tot 9-9. Dit bleef zich herhalen in loop van deze set. VVC kwam telkens 2 punten voor en Polaris wist dit meteen weer ongedaan te maken. Vanaf 15-15 verliep het voor VVC niet zo gunstig. Door een slechte passing bij VVC liep Polaris uit naar16-20. VVC kwam nog terug tot 20-22, maar wist hierna helaas niet meer te scoren. Polaris won de 2e set met 20-25 en was daarmee kampioen geworden.

Polaris was helemaal in de zevende hemel. In no time stond VVC met 7-3 voor en ondanks een time out van Polaris liepen ze snel door naar 13-4. De heren van Polaris zaten nog steeds in de zevende hemel, want ze dachten alleen maar aan het feest later op de avond. VVC won de set met 25-9.

In de 4e set was Polaris weer bij de les. De vierde set was ook meteen de beste set van de wedstrijd. Allebei de teams lieten zien waarom ze bovenin de promotieklasse stonden. Ze waren compleet aan elkaar gewaagd.  Polaris had bij 5-8 voor het eerst een gaatje geslagen, maar dit werd snel door VVC in een voorsprong voor hun omgezet. Bij 13-11 voor VVC nam Polaris een time out. Dit deden ze weer toen een 14-14 stand werd omgezet in een 17-14 voorsprong voor VVC.Vanaf 20-19 gingen de teams om en om scorend richting de 25. Bij 23-22 nam VVC een time out om even te praten over een gaatje bij de tegenstander. Dit had echter geen succes, want na 2 lange gevechten kwam Polaris met 23-24 voor. Na een 24-24 stand wisten zij met wat geluk deze set winnend af te sluiten met 24-26. VVC  kan nu de 2 komende uitwedstrijden gebruiken om zich voor te bereiden op de pd wedstrijden naar de 3e divisie.

Klik HIER voor de foto’s.