VVC HEREN VERLIEZEN MET 1-3 VAN IRMATO WEERT

[Door Ton van Roosmalen]

Het was vandaag een belangrijke wedstrijd voor VVC. Bij winst zou men aansluiting krijgen bij de bovenste helft van de middenmoot.  Aan Gerben , Marco, Jasper, Martijn, Danny en Pim de taak om hieraan gehoor te geven. Het begin was veel belovend want VVC nam snel een 7-4 voorsprong. Helaas was een ding bij VVC niet goed verzorgd vandaag. Dat was de pass. Deze was niet best en Irmato zette de achterstand om in een 7-9 voorsprong. Bij 8-14 moest Vincent een time out nemen om te proberen alles weer in het gareel te krijgen. Dit had enigszins effect want de heren kwamen terug tot 13-17. Men ging eventjes in de fout en bij 15-21 moest er weer een time out aan te pas komen om de rust weer in het spel te krijgen. Bij 20-22 nam Irmato een time out. Helaas voor VVC kon men het laatste stapje niet zetten om de set alsnog winnend af te sluiten . Men verloor de 1e set met 22-25.

De 2e set was  in het begin een strijd van 2 gelijke teams. Tot 6-6 was de stand in evenwicht. Hierna werd er even wat slechter gepast bij VVC en kwam men langzaam maar zeker op een achterstand. Dit verschil van drie punten bleef staan tot 12-16. Vervolgens ging men weer de fout in en bij 12-18 vluchtte VVC in een time out. Deze had echter weinig succes, want de flow van Irmato was niet meer te door breken. VVC verloor de set 16-25.

Met Aron en Arjan als vervanger voor Pim en Gerben, begon VVC aan de 3e set Tot 3-5 ging men nog redelijk mee met de tegenstander, maar door hun servicedruk wisten ze snel uit te lopen naar 5-12. Hierna waren de teams weer gelijkwaardig, maar VVC wist geen extra punten te maken om in te lopen op de tegenstander. Bij 16-21 was er eventjes hoop, maar deze werd gelijk de grond in geboord. Na 18-24 verloor VVC de 3e set met 19-25.

Irmato was blij met deze 4 punten. Dit was te merken in de het begin van de 4e set. VVC liep in no time weg naar een 10-2 voorsprong. Hierna kwam Irmato terug tot 10-5 door een paar slordigheden bij VVC. Na de time out liep VVC uit naar 15-6 en 18-7. Irmato kwam nog terug tot 19-13, maar de time out van VVC was nuttig , want via 22-14 werd deze belangrijke set winnend afgesloten met 25-17

Ger Posthuma interviewde
Vincent Henskens
Aron Collard

Klik HIER voor een aantal foto’s van de wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *