VVC HEREN 1 WINNEN LAATSTE THUISWEDSTIJD MET 4-0

(Door Ton van Roosmalen)

De heren van vvc hadden een moeilijke taak. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen moesten ze de laatste thuiswedstrijd tegen de Jokers uit Maastricht met 4-0 winnen. Wegens privé omstandigheden waren Arjan en Maarten niet aanwezig bij deze belangrijke wedstrijd. Als vervangers waren Thijs en Dirk aanwezig. De heren begonnen met de volgende spelers Marco, Jasper, Martijn, Aron, Job en Danny en Dirk als libero. Danny mocht beginnen met serveren en zette de tegenstander hiermee onder druk. VVC kwam snel op een 3-0 voorsprong. Door goed verdedigen liep VVC snel uit naar een 9-3 voorsprong. Een time out leverde voor de tegenstander niets op. De concentratie was groots bij VVC en ze liepen snel via een 14-4 voorsprong uit naar 17-6. Hierna waren de teams aan elkaar gewaagd en kwam de tegenstander zelfs terug tot 21-15 Na een time out van VVC begon men aan een hele lang rally, die kippenvel bezorgden bij de mensen op de tribune. Martijn scoorde uiteindelijk het 22e punt voor VVC. Hierna scoorde men om en om . Bij 24-17 kwam Danny weer aan serve en legde hiermee de basis voor de overwinning in de 1e set met 25-17.

Het begin van de 2e set leek een kopie van de 1e set. VVC nam een 3-0 voorsprong. De tegenstander was nu echter beter bij de les en kreeg na het winnend afsluiten van een lange rally door Mark (ex vvc-er)  bij 5-5 aansluiting. Dirk ontpopte zich langzaam maar zeker tot een goede stofzuiger. Hij pakte vele ballen en wist zijn spelers hierdoor te motiveren. VVC liep langzaam maar zeker weg van de tegenstander, Welke bij 15-10 en 20- 13 een time out moest nemen. Dit had enigszins effect. Ze scoorden weer regelmatig scoren. Helaas voor hen en gelukkig voor ons bleven ook de heren van VVC scoren. Na een 23-16 tussenstand wist Martijn het 25e punt te scoren en won VVC deze set met 25-19.

De euforie van de 2 gewonnen sets had zijn weerslag op het begin van de 3e set. VVC sloeg zich stuk op een goed functionerend blok van de tegenstander en stond snel met 2-6 achter. VVC krabbelde wat terug , maar bij 7-10 was Vincent gedwongen om een time out te nemen. Het gevolg was dat de mensen op de tribune een raar scoreverloop kregen te zien. VVC liep 2 punten in en vervolgens werd het weer een 3tal punten verschil. Dit bleef zo doorgaan tot 13-16. VVC was aan de beurt om in te lopen en had bij 16-17 aansluiting . Bij 17-17 nam de tegenstander een time out om alles recht te zetten. VVC zat nu echter aan de goede kant van de score en liep langzaam uit naar 20-18. De jokers nam nog een time out, maar deze had minimaal effect. Ze scoorden meteen, maar hierna liep VVC langzaam verder uit naar een 24-19 voorsprong. VVC sloot de belangrijke 3e set met een 25-20 af.

Nu kwam de belangrijke 4e set. Als VVC deze set wint, ontloopt men rechtstreekse degradatie. De spanning was voelbaar op de tribune, maar deze spanning zat niet bij VVC. Ze waren geconcentreerd aan het spelen en bouwden langzaam maar zeker een 8-5 voorsprong uit naar een 18-9 voorsprong.

Het team voelde zich top en iedereen dacht we zijn er. Bij 20 -12 nam de tegenstander nog een time out. Deze had effect, want ze kwamen terug 21-16. VVC had geluk. Door een foute serve van de tegenstander kreeg men het 22e punt cadeau. Hierna scoorde men om en om tot 23-18. Vervolgens wist VVC door een blok en scorende aanval deze belangrijke set winnend af te sluiten met 25-18.

De belangrijke 4e set was binnen en de 1e thuisoverwinning met 4-0 ook.