VVC HEREN 1 VERLIEZEN MET 0-4 VAN SPIE/DE BURGST BREDA.

VVC wist, dat het voor een moeilijke taak stond. Men moest winnen om aansluiting te houden met de andere teams in de degradatiezone. Met Danny, Martijn, Job, Marco, Aron, Maarten en Willem in de basis begon men aan deze opdracht. Men begon de 1e set voortvarend en nam snel een 4-1 voorsprong. Hierna kwam Breda gesteund door “de enige supporter” beter in de wedstrijd en kwam bij 6-6 langszij. Van af dit moment was het een gelijk opgaande strijd, waarbij de teams om en om een voorsprong namen van 1 puntje. Dit duurde tot 20-20. Hierna nam Breda een 21-20 voorsprong, maar VVC wist dit om te zetten in een 22-21 voorsprong. Een time out van Breda had succes want zij zetten deze achterstand om in een 22-24 voorsprong. VVC nam na een scorende bal voor 23-24 de serve. Helaas was de serve van VVC direct scorend voor de tegenstander en men verloor de 1e set met 23-25.

Dit had zijn weerslag in de 2e set. VVC kwam direct op achterstand 3-6 door een paar pass fouten. Hierna gingen de twee teams even gelijkwaardig tegen elkaar op. De lange rally’s waren echter niet voor VVC, maar voor Breda. Vanaf 8-10 had VVC veel moeite om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Bij 9-15 nam Martijn een time out, maar deze had weinig zin. De tegenstander liep in een ruk uit naar 10-20. Ze hadden een goede kijk en daardoor een goede blokkering staan, zodat de aanvallers van VVC even niet konden scoren. Vanaf toen scoorden de teams weer om en om en verloor VVC de 2e set met 16-25.

Het begin van de 3e set was een herhaling van de 2e set. Breda nam snel een 0-5 voorsprong. Na een time van VVC kwam men terug tot 4-6. Dit verschil van 2 punten bleef lang gehandhaafd in de wedstrijd na een 15-17 stand nam VVC bij 17-19 nog een time out. Helaas was het effect niet wat men gewenst hand. Een paar goede bloks van Breda bracht de stand 20-25 op het bord.

Ook in de 4e set nam Breda snel een 5 punten voorsprong, welke men niet meer af gaf. Via 8-13, 13-18 en 16-21 won Breda ook deze set met 20-25 en de wedstrijd met 0-4. Een duur verlies voor Heren 1 van VVC.

In de 5e set werd Dames 2 door de heren en de ”enige echte supporter” in hun 5e set aangemoedigd. Gesteund door het enthousiasme van de tribune werd deze 5e set gewonnen met 15-11.

Klik HIER voor de foto’s.

Ger Posthuma sprak met:
Martijn Kuppens, trainer/coach
Nick Hegeman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *