VVC DAMES VERLIEZEN MET 0-3 VAN FLAMINGO’S

(Verslag door Ton van Roosmalen)

Anne, Marja, Anneloes, Bieke, Anne, Tess en Liliane begonnen in de basis tegen Flamingo’s. Het zou een moeilijke wedstrijd worden, want Flamingo’s had evenveel verliespunten als de koploper Taurus. Ze lieten zich in het begin niet gek maken, want het 1e punt van VVC was meteen een ace. Hierdoor gesterkt, nam men brutaal een 3-1 voorsprong. Helaas kwam, door een paar stopfouten van VVC, Flamingo’s terug. Zij namen een 4-6 voorsprong. De partijen scoorden hierna om en om. Pas bij 9-11 slaagde VVC erin om dit gat dicht te krijgen. Bij 13-12 voor VVC nam Flamingo’s een time out. Hierna ging het weer gelijk op, waarbij VVC steeds voorstond. Bij 17-16 voor VVC kwam de ommekeer. Flamingo’s serveerde 2 directe punten en wist de stand om te zetten in een 17-20 voorsprong. Ondanks een 2e time out van Marcel bij 20-22 wist men dit gat niet meer te dichten en verloor men de 1e set met 22-25.

Het begin van de 2e set ging gelijk op tot 3-4. Bij 5-6 kwam Flamingo’s aan serve. Door een slechte passing bij VVC en een sterk blok van Flamingo’s liepen zij uit naar 5-12. Bij 6-15 nam Marcel al zijn 2e time out. De ploegen scoorden hierna om en om . Vanaf 11-22 slaagde VVC er niet meer in om te scoren en men verloor de set kansloos met 11-25.

Na een goed gesprek aan het begin van de 3e set begonnen de dames voortvarend en namen brutaal een 5-2 voorsprong. Het team was op dat moment in goeden doen. Men wist rally’s winnend af te sluiten door goed te verdedigen, waardoor men met 14-9 voorkwam. Helaas kwam er bij de tegenpartij iemand aan serve, waarmee de passers van VVC moeite hadden. Bij 14-13 nam Marcel een time out, maar na een 14-18 stand had deze pas effect. De dames hervonden zich en kwamen terug tot 18-19. 2 kleine foutjes zorgden ervoor, dat Flamingo’s uitliep naar 18-21. Dit verschil wist men helaas niet meer weg te werken en men verloor de 3e set met 21-25 en de wedstrijd met 0-3.

Klik HIER voor foto’s van de wedstrijd.
Klik HIER voor het interview van Ger Postuma met Marcel de Laat (trainer/coach)
Klik HIER voor het interview van Ger Postuma met Bieke Kooijmans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *