VVC DAMES VERLIEZEN MET 0-3 VAN ECARE APOLLO

(Door Ton van Roosmalen)

VVC begon met Anne, Marja, Anneloes, Bieke, Anne ,Tess en Lilian in de basis tegen Ecare Apollo uit Borne. Het begin was niet denderend, want VVC kwam meteen met 1-4 achter, maar maakte deze achterstand meteen hierna weer goed en bij 4-4 was alles in evenwicht. Bij 6-9 moest Marcel zijn eerste time out nemen. Het effect was pas hierna te zien. Men kwam pas terug na 12-16 achterstand. Bij deze stand kwam Anne aan serve. Deze servicedruk zorgde ervoor, dat het blok van VVC goed kon functioneren en men nam zelfs brutaal een 17-16 voorsprong. Helaas was bij VVC hierna de concentratie eventjes verdwenen. Apollo keerde het tij. VVC probeerde dit nog dmv een time out te keren bij 17-19, maar VVC scoorde nog maar een 2-tal punten en verloor de set met 19-25.

De 2e set begon voor VVC redelijk. Men wist tot 8-9 Apollo bij te houden. Hierna begon echter de passing wat minder te worden bij VVC. Hierdoor liep Apollo uit tot 10-14. VVC slaagde hierna erin om te scoren, maar door de servicedruk liep Apollo uit naar 11-19. Na een time out ging de passing beter en dit vertaalde zich in de score, want men liep ietsjes in tot 15-21. Het kruit was hierna verschoten, want men verloor de set met 15-25.

De bespreking aan het begin van de 3e set had succes. De koppen stonden allemaal in de zelfde richting en men ging enthousiast beginnen aan de 3e set. De teams scoorden om en om. Na een 10-10 tussenstand wist Apollo bij 10-12 een 1e gaatje te slaan. Ondanks een time out van VVC bij 10-14, liepen zij uit naar 10-16. Dit kwam vooral doordat hun blok goed functioneerde. Na een goede servicebeurt van Anneloes, gesteund door een goed blok, kwam men terug tot 14-16. Bij 16-17 had men weer aansluiting. Apollo liep door 2 mazzeltjes uit naar 16-19. Na een time out kwam VVC weer terug tot 20-21. Jammer genoeg was dit het laatste puntje wat VVC wist te scoren. Het blok en de verdediging van Apollo werkte voor VVC te goed en men wist niet meer te scoren, waardoor men de set met 20-25 en de wedstrijd met 0-3 verloor.

Interview

 

interview van Ger Posthuma met Laura Withaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *