VVC Dames niet opgewassen tegen Nuvoc

(Door Paul van Veen)

De eerste wedstrijd van 2016 en de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was er een tussen de nummer 2 , Nuvoc uit Veldhoven, en de Vughtse dames op plek 3. De wedstrijd bracht echter niet de spanning die je op basis van de stand zou verwachten.

In set 1 stuurde coach Paul de speelsters Dana, Hanne, Hymke, Kimberley, Eva en Lotte het veld op. Echter bij 6-2 achter was hij al genoodzaakt een time-out te nemen, omdat de Vughtse dames door twee fouten aanvallen en foutservice al drie punten kado gedaan hadden. De service druk van Nuvoc was erg hoog en libero Sanne had moeite om de pass onder controle te krijgen. De Vughtse aanvalsters kregen daardoor moeilijkere setups te verwerken, maar waren helaas niet in staat om daar het maximale uit te halen. De Veldhovense trein denderde door en de eerste set ging snel verloren.

In set 2 met Deidre op de plek van Hymke zou er uit een ander vaatje moeten worden getapt. De start was iets beter, maar helaas kon er geen beter spel geleverd worden. Het kostte de Vughtse dames veel moeite om te scoren, waar Nuvoc totaal geen moeite mee had. Set 2 werd dus even snel verloren als set 1.

Set 3 en 4 brachten eigenlijk niets nieuws. Annelies, Fenne en Ruby kwamen in het veld, maar dit zorgde niet voor de noodzakelijk verandering in het spel. Nuvoc bleef met dezelfde intensiteit serveren en maakte erg weinig fouten. De killersmentaliteit was gewoon groter dan bij VVC en daardoor haalden ze terecht de maximale score.

Met 0 punten er bij zakken de dames naar plek 4 en moet er de komende weken maximaal gepresteerd worden om weer de aansluiting met de top te vinden. Deze wedstrijd gaan we gauw vergeten. Aankomende zaterdag reizen we af naar Tilburg voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter.

Klik HIERvoor enkele foto’s van de wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *