VVC dames lopen tegen tweede nederlaag aan

(Door Paul van Veen)

Na de uitstekende wedstrijd van twee weken geleden tegen het Gemertse Were-Di hadden de dames van VVC de koppositie veroverd. Vorig weekend was vrijaf en afgelopen zaterdag stond weer een topper op het programma. De nummer 5, Shock’82 D1 kwam op bezoek. Vanaf het begin merkte je dat Shock’82 vrijuit kon spelen, ze speelde immers tegen de koploper, en VVC de druk van de koploperspositie voelde.

Met Dana, Annelies, Eva, Lotte, Lieke en Kimberley in de basis ging de wedstrijd in de eerste set gelijk op. Beide ploegen lukte het gemakkelijk om te scoren. In de eindfase van de set waren er net te veel fouten aan Vughtse kant en de set ging daarmee 24-26 naar de gasten uit Cuijk.

De tweede set was een kopie van de eerste en de ploegen gingen wederom gelijk op. Fenne verving Dana halverwege de set en nu was het VVC dat profiteerde van de fouten van Shock. 25-20 en het stond weer gelijk in sets: 1-1.

VVC kon echter in set 3 geen vuist maken. Te veel eigen fouten gaven Shock een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Zelfs een blessure bij de eerste spelverdeelster van Shock resulteerde niet in slechter spel aan Cuijkse kant. Bij VVC kwam Ruby op de plek van Eva en Hymke in plaats van Lieke, maar deze wissels zorgde niet voor kentering in de foutenlast bij Vught. Met 18-25 kwam VVC weer op achterstand in sets.

Met Hanne op passer/loper voor wat nieuw elan hoopte coach Paul de wedstrijd nog te kunnen keren, maar helaas. Shock bleef onbevangen en met volle druk spelen en VVC had geen weerwoord. Met 19-25 was de set en de wedstrijd ten einde.

VVC had niet slecht gespeeld, maar in ieder geval niet goed genoeg om de overwinning te behalen. Lering trekken uit deze wedstrijd en voorbereiden op de volgende wedstrijd. Zaterdag 5 december spelen de dames in Groot-Ammers in de 2e ronde van de beker tegen WIK/Unive. WIK komt uit in de 3e divisie. Zaterdag 12 december staat de uitwedstrijd tegen TFC uit Odiliapeel op het programma. TFC staat 4e in de competitie met gelijk aantal punten als VVC, dus dat wordt een spannende wedstrijd.

Ger Posthuma sprak na de wedstrijd met trainer/coach Paul van Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *