VVC DAMES EN HEREN 1 WINNEN BEIDE MET 3-2

(Door Ton van Roosmalen)

Het is onmogelijk om 2 wedstrijden helemaal in de gaten te houden, vandaar dat er nu een verslag van heren 1 volgt.

De heren moesten gelijk een streekderby spelen tegen het 1e team van Hands Up. VVC begon de wedstrijd met Arjan, Marco, Maarten, Danny, Martijn en Pim in de basis. Aaron fungeerde als libero.

De eerste set was vooral zoeken naar een manier om het blok te omzeilen en de serve van de tegenstander onder controle te krijgen. VVC stond in zeer korte tijd met 0-5 achter. Bij 2-8 nam Vincent zijn eerste time out. Een van de dingen die hij verteld zal hebben, dat de serve van VVC moest verbeteren. Bij 8-19 vluchtte hij nog een keer in een time out. Langzaam maar zeker begon deze effect te hebben. De aanval ging scoren en het blok ging ook beter functioneren. Na een stand van 10-21 verloor men de set met 18-25.

De 1e set van de dames tegen Spirit was in het begin hetzelfde als die van de heren. Men moest een grote achterstand wegwerken. Ze wisten de eerste set wel te winnen met 25-19.

De 2e set van de heren begon hoopvol na een 3-7 stand wist men op de serve van Martijn het blok dicht te houden en in de rally zelf te scoren. Hierdoor kwamen ze bij 7-7 voor het eerst op gelijke voet met Hands Up. Dit was ook de laatste keer in deze set. Hands Up nam een 4 tal punten voorsprong door VVC een paar goed te blokken. VVC kwam er scorend niet meer uit en zag de tegenstander steeds verder weglopen Na een 113-18 stand verloor men de 2e set met 16-25.

De 2e set van de dames was een heel ander verhaal. Het goede gevoel van de 1e set wist men vast te houden en men won deze set heel duidelijk met 25-11.

In de 3e set nam Hands up weer een voorsprong via 2-4. VVC ging echter knokken voor elke punt. Een uitblinker is niet te noemen . Ze kwamen bij 9-8 voor het eerst op een voorsprong in de wedstrijd. De teams gingen hiernaar om en om scorend verder naar de 25. Bij 15-13 voor VVC nam de tegenstander voor het eerst een time out. Effect had dit niet, want de teams bleven om en om scoren. Na 21-19 en 23-20 voor VVC moest Vincent zijn manschappen nog 2 keer aan de oren trekken om weer de concentratie terug te krijgen. Via 24-23, 25-24 won VVC deze set met 26-24.

De 3e set bij de dames verliep voor VVC minder goed af. Ook hier ging het team, dat een 2-0 achterstand heeft beter spelen en wist Spirit deze set met 26-28 naar zich toe te trekken.

De 4e set bij de heren begon zoals de andere sets Hands Up nam snel een voorsprong met 3-6 en bouwde deze uit naar 5-11. Hierna was VVC weer bij de les en gesterkt door de vorige set ging men beginnen aan een inhaal race. Bij 10-13 vluchtte Hands Up in een time out, maar het effect was nihil want bij 17-18 had VVC weer aansluiting. Na een 19-19 stand wist VVC in een keer door te stoen naar 24-19. De set werd winnend afgesloten met 25-20. Waardoor de stand nu 2-2 was.

De 4e set bij de dames was precies hetzelfde. Het team wat de 3e set won haalde hier zoveel spirit uit dat ook zij de 4e set met 25-20 wonnen.

De 5e set mocht VVC met de serve beginnen. Hierdoor liepen ze achter hands up aan, omdat de ploegen om en om scoorden. Pas bij 4-4 wist VVC de rol om te draaien En bij het wisselen van speelhelft stond men met 8-6 voor. Er volgde een klein dipje bij VVC . Door een goed blok bij Hands Up kwam men met 8-10 achter. Na een time out van VVC werd het weer gelijk bij 10-10. Hands up scoorde hierna echter 3 keer op een rij en kwam op een comfortabele voorsprong van 10-13. Dit was ook het laatste punt wat ze maakten Via de goede serve van Gerben kon Hands Up niet meet scoren. VVC zette de achterstand om in een voorsprong en wist de set met 15-13 te winnen. Na een 0-2 stand won VVC de wedstrijd met 3-2.

De 5e set van de dames was een kopie van de heren wedstrijd. Ook hier gingen 2 teams gelijk op naar de 15. Uiteindelijk wist VVC de 5e set met 16-14 en de wedstrijd met 3-2 te winnen.

De foto’s van beide wedstrijden
VVC DS1 – Spirit DS1 (3-2)
VVC HS1 – Hands Up HS1 (3-2)

Ger Posthuma interviewde
Vincent Henskens, trainer HS1
Martijn Kouwe, HS1
Paul van Veen, trainer DS1
Eva Boon, DS1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *