VVC dames 1 wint na een spannende wedstrijd van Havoc dames 2 (2-3)

(door Lotte van der Ven)

Met in de basis Fenne als spelverdeelster, Kimberley en Lieke als passer-loper, Annelies op diagonaal, Eva en Lotte op het midden en Sanne als libero begon de wedstrijd een half uur later dan gepland.

Het begin van de eerste set liepen de punten gelijk op. Met een opstellingsfout aan de kant van Havoc kwam VVC op een minimalistische voorsprong te staan (3-4). De voorsprong liep uit tot 4-8 waardoor Havoc een time-out nam. Door een lange servicereeks van Kimberley kwam VVC al snel op een voorsprong van 5-10 te staan. Met wat mooie service- en aanvalsballen in de hoeken ging VVC al langzaam richting de eindstreep van de eerste set. De eerste set werd makkelijk gewonnen door VVC (16-25).

De tweede set kwam Ruby op het midden in de plaats van Lotte. De set begon moeizaam door wat persoonlijke fouten aan de kant van VVC waardoor Havoc al snel op een 3-1 voorsprong kwam te staan. VVC kreeg moeite met de service van Havoc waardoor er een 5-2 achterstand ontstond. Met een mooie hard geslagen bal in het centrum van Kimberley werd deze servicereeks verbroken. Door een aantal persoonlijke fouten aan de kant van VVC kwam Havoc op een voorsprong van 14-7 te staan. VVC probeerde het tij nog te keren maar helaas hielp de time-out en de dubbele wissel met Hanne en Dana niet om de set binnen te slepen. Havoc won de tweede set met 25-18.

De derde set werd Lotte weer terug gewisseld voor Ruby en kwam Dana in het veld voor Fenne. De set begon goed. Een servicereeks van Eva zorgde voor de nodige problemen aan de kant van Havoc waardoor VVC (vooral Lieke) de balletjes lekker kon slaan. De coach van Havoc moest hierdoor wel een time-out nemen op een stand van 1-7. Eva serveerde in totaal 8 keer (!!) waardoor de stand tot 2-10 in het voordeel van VVC kwam. Helaas kwamen er van Havoc een moeilijke service waardoor het team tot 7-13 in kon lopen en er bij VVC een time-out werd genomen. De moeizame servicereeks werd door een harde bal van Kimberley verbroken waardoor VVC nogsteeds de voorsprong hield (10-15). De voorsprong van VVC eindigde in een setwinst, 17-25

De vierde set begon en Hymke kwam op de plaats van Kimberley te staan. Helaas hadden de speelsters van Havoc een sterke serves die met moeite werd gecontroleerd door de speelsters van VVC. De aanvalsballen scoorden niet genoeg en werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt. De set ging daardoor naar Havoc met een setstand van 25-10.

De vijfde set was een feit maar de dames van VVC wilden natuurlijk winnen om de punten mee te nemen naar Vught. Ruby kwam op het midden voor Eva en Kimberley werd ook weer ingezet. Dana begon met een sterke service, Lieke gooide de bal weer lekker diep in de hoeken waarna Annelies de bal met power kon inslaan. Met VVC aan kop konden de dames naar de andere kant van het veld. Daar werd er hard gestreden voor de laatste punten, maar uiteindelijk kon VVC de wedstrijd naar zich toetrekken met een setstand van 15-17.

VVC staat door deze winst op de eerste plek in de competitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *