VVC Dames 1 pakt opnieuw belangrijke punten

(Door Sanne Ketelaars)

Zaterdag 31 Oktober was de 5e wedstrijd voor de dames 1 van VVC. Deze dag speelden ze tegen Particolare in Den Dungen. De dames wilde kost wat kost winnen om bovenaan te blijven staan, maar wisten tegelijkertijd dat dit nog wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden. In de basis stonden die dag Dana Saenen als spelverdeelster, Hanne van Aart als diagonaal, Eva Boon en Lotte van der Ven op het midden, Lieke van Son en Kimberly Abeln als paser-lopers en Sanne Ketelaars als libero.

De eerste set leek het er dan ook sterk op dat de dames zenuwachtig waren. De eerste paar punten waren voor Particolare en VVC maakten veel persoonlijke fouten. Toch probeerden de dames van VVC zichzelf te herpakken, maar de vijf punten van het begin van de set konden ze niet makkelijk goedmaken. De coach Paul van Veen besloot de dubbele wissel toe te passen, Fenne kwam erin voor Hanne en Annelies voor Dana. Met een stand van 14-20 voor Particolare had VVC nog een kleine kans om de stand in de set te kantelen. Helaas werden er een aantal fouten gemaakt in de pass en in de aanval waardoor VVC de eerste set verloor met 15-25.

De dames van VVC wisten dat ze de tweede set anders moesten beginnen om nog kans te maken in deze wedstrijd. De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste. Deze set begon VVC meteen sterk. De service werd opgepakt en ook de passing begon beter te lopen. Halverwege de set werd opnieuw de dubbele wissel toegepast waardoor VVC weer met drie aanvalsters aan het net kwam te staan. VVC had in het begin snel het initiatief naar zich toe getrokken en wisten dat de gehele set vast te houden waardoor ze deze set met 25-17 wonnen.

Met een goed gevoel en vertrouwen gingen de dames van VVC de derde set in met dezelfde opstelling waarmee ze de eerste en tweede set waren begonnen. Particolare en VVC bleven lang aan elkaar gewaagd. Op een bepaald moment liet VVC het toch even afweten en kwamen een paar punten achter te staan. Op dat moment werd opnieuw de dubbele wissel ingezet. Dit zorgde er echter niet voor dat de winst van deze set voor VVC was. Ze verloren de derde set met 20-25.

De vierde set was spannend. Als de dames van VVC deze set zouden pakken zouden ze nog steeds kans maken om de wedstrijd te winnen. Deze set begon met Annelies Mier als diagonaal. Deze set bleven Particolare en VVC ook lang op gelijke hoogte. De gehele wedstrijd werden er al lange rally’s gespeeld alleen VVC wist er nu steeds meer te winnen. Hanne van Aart werd ingezet met haar moeilijke service om voor Eva Boon te serveren. Uiteindelijk kwamen ze tot de stand van 24-21 en voelde iedereen de spanning om dat laatste puntje ook nog te pakken. Het werd 24-22 en vervolgens dacht VVC de set gewonnen te hebben na een harde aanval van Annelies, maar werd door de scheidsrechter afgefloten voor een voetfout. De gemoederen liepen even hoog op en met een stand van 24-23 stond er veel spanning op het laatste punt. Uiteindelijk wist Annelies Mier het toch heel knap af te maken en VVC won met 25-23, wat zorgde voor een enorme opluchting en vierde VVC de winst van de set alsof ze de wedstrijd gewonnen hadden.

De vijfde set begonnen de dames zelfverzekerd en zijn in die set geen moment meer achter te komen staan. Particolare verdedigde nog veel, maar VVC was de bovenliggende partij en won de set met 15-10. Na deze overwinning staan de dames nog steeds bovenaan met 19 punten.

De volgende wedstrijd is 7 november om 19:00 tegen de Flamingo’s in de Martinihal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *