VVC Dames 1 pakt een heerlijke 4-0 overwinning op TFC

(Door Lieke van Son)

Na de vorige nederlaag in de competitie vonden we het hoogtijd om weer terug in ons ritme te komen door weer te winnen. De dames van TFC hadden evenveel punten als wij en daarom was het belangrijk om wat puntjes te pakken van dit team. Na een paar spannende momenten hebben we toch een volle winst binnen kunnen slepen. Met in de basis Dana Saenen als spelverdeler, Lotte van der Ven en Ruby van den Bongaart als midden, Sanne Ketelaars natuurlijk als libero, Annelies Mier als dia en Kimberley Abeln en Lieke van Son als passer-loper. Let the game begin.

De eerste set begonnen we sterk, we konden ons eigen spel spelen. We maakte weinig foutjes in de service en hadden een goed basisspel. De balletjes werden lekker binnen geknald en ook de verdediging deed er alles aan om de bal niet te laten vallen.
Vervolgens maakte Dana Saenen door haar sterke service de set heerlijk af met maar liefst 4 ketsers. De setstand eindigde met 25-22 voor de kant van VVC.

De tweede set liep ook erg lekker. Voordelig voor ons waren de vele service fouten van de tegenstander. Verder werd er goed gepasst en hierdoor lukte het ons, mede door de spelverdeling van Dana, om regelmatig variaties in de aanval te lopen. Echter was het Annelies net niet gelukt met haar vele viertjes om iemand knock out te krijgen, but we keep on trying ;).

De derde set was een spannende set. We begonnen sterk, maar dit gold ook voor de dames van TFC. Door goed spel aan de kant van TFC bleven de punten gelijk op gaan. Op een spannend moment van 20-20 kwam Hanne van Aart erin voor Lieke van Son. Maar hiermee was de set niet zomaar afgelopen. We kwamen op een achterstand van 27-28 waarop een enorm enorm lange rally volgde. We bleven knokken en pakten het punt: wat een heerlijk gevoel gaf dat! Dit gaf ons de spirit en nog een kans om de set te winnen. Annelies maakte een punt met haar service en Kimberley blokte de laatste bal af en yessss we hadden deze set ook binnen gesleept met 28-30. We bleven ons eigen spel spelen en hielden ons niet in, dit is wat ons de set heeft opgeleverd.

De vierde set werd een belangrijke set, want we wilden die bonuspunten! Lieke van Son kwam er weer terug in voor Hanne van Aart en Eva Boon kwam erin voor Lotte van der Ven. Helaas begonnen we een beetje stroef en kwamen we achter te staan, maar door goed te communiceren en de goede aanmoediging van de kant kwamen we er weer bovenop. Er werden weer mooie variaties gespeeld, goede service reeksen gemaakt en onze libero Sanne Ketelaars had een uitstekende blokdekking. Er kwam nog een wissel bij, Lotte van der Ven kwam er nog in voor Ruby van den Bongaart en om de lengte aan het net te krijgen werd vlak voor de eindstreep Hanne van Aart er nog ingewisseld voor Dana Saenen. We sleepten de laatste set binnen met 25-21 en hierdoor hadden we de wedstrijd gewonnen met 4-0.

Klik HIER voor de foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *