VVC Dames 1 laat kans om koppositie te grijpen liggen

[Door Paul van Veen]

De laatste wedstrijd voor het kerstreces was thuis in de Martinihal tegen het als elfde geklasseerde Avance Dames 1 uit Sambeek. Dit gaf een ideale gelegenheid voor de Vughtse dames om met een goed resultaat de feestdagen in te gaan. Vijf sets later heerste er vooral teleurstelling

In de eerste set startte coach Paul van Veen met Sanne,Dana, Annelies, Ruby, Lotte, Kimberley en Deidre. Voor Deidre was het de eerste keer in de basis en zij speelde een goede eerste set. VVC liet niet het beste spel zien, maar Avance kon geen vuist maken tegen de aanvalsdruk van Kimberley en Annelies. Met 25-20 werd de eerste set en daarmee het eerste wedstrijdpunt binnengesleept.

Set 2 startte met nagenoeg dezelfde basis alleen Eva op de plaats van Ruby. Avance bleef haar eigen spel spelen door vooral veel op de buitenkant aan te vallen en VVC kreeg die aanvallen maar niet voldoende onder controle. Annelies viel geblesseerd uit halverwege de set en Hanne nam haar plaats over. Toen was er al een achterstand voor VVC. Met Lieke op de plaats van Deidre probeerde coach Paul de set nog te kantelen, maar dat lukte niet. Met 17-25 werd de stand in sets gelijk getrokken naar 1-1.

VVC accepteerde met moeite het setverlies, maar wedstrijdverlies zou niet gebeuren werd er voor set 3 geroepen. Met Fenne op de plek van Dana werd er uit een ander vaatje getapt en ook beter gespeeld. 25-20 en VVC leidde weer in de wedstrijd.

In set 4 zou dan de winst moeten worden binnengesleept, maar VVC liet zich niet van z’n goede kant zien. Veel eigen fouten in aanval, service en verdediging. Avance daarentegen kwam steeds meer in de wedstrijd en ging steeds minder fouten maken. Het liep gelijk op, maar in de eindfase van de set verspeelde VVC de setwinst: drie fouten op rij en de 22-25 op het scorebord.

Hymke kwam in set 5 op de plek van Kimberley en maakte een uitstekende indruk. Met 8-5 voor werd er gewisseld en alles leek er op dat de winst toch binnengehaald zou worden. Er kroop iets in de Vughtse ploeg waardoor het eigen foutenfestijn weer begon. Avance kwam op voorsprong en liet dat niet meer los. In stijl sloot VVC de wedstrijd af: twee aanvalsballen werden uitgeslagen en 12-15 was de uitslag van set 5.

De derde verliespartij deed pijn, omdat een overwinning zeker behaald had kunnen worden. Gelukkig lieten de concurrenten in de top van de promotieklasse ook punten liggen en staan de Vughtse dames nog steeds op een derde plek. Met twee punten meer, hadden ze echter bovenaan gestaan. De dames gaan twee dagen balen en dan weer aan de slag voor de topper van 9 januari uit in Veldhoven tegen Nuvoc D1. Nuvoc staat 1 punt en 1 plek boven VVC.

Ger Posthuma interviewde
Paul van Veen
Sanne Ketelaars

Klik HIER voor de foto’s van de wedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *