VVC Dames 1 krijgt klop van Volley Tilburg

[Door Paul van Veen]

Het was een mooi wedstrijdaffiche: nummer 1 Volley Tilburg (drie nederlagen) tegen nummer 2 VVC (twee nederlagen). Na twee verliespartijen op een rij was Volley Tilburg gebrand op een overwinning en het bijna vaststellen van het aanstaande kampioenschap. VVC had de mogelijkheid om met een overwinning de tweede plek stevig vast te houden. De tribunes waren goed gevuld en beide teams hadden er veel zin in.

VVC begon set 1 met Eva, Ruby, Kimbereley, Lieke, Fenne en Els. De eerste punten zijn altijd voor de tegenstander, dus VVC begon ook nu weer met een achterstand. Beide teams wisten de passers van de andere partij goed onder druk te zetten, maar VVC serveerde echter wat vaker fout. Met twee service series wist Tilburg een voorsprong neer te zetten die VVC niet meer kon achterhalen. Bij 24-19 knokte VVC zich nog terug naar 24-22, maar toen maakte de thuisploeg de set af.

Set 2 en 3 gaven een gelijk beeld. Servicedruk bleef er aan beide kanten, maar de spelverdeler van Tilburg was goed in staat om de aanvallers op buiten en vooral op de diagonaal goed aan te spelen. En de diagonaal sloeg de ene bal na de andere in. Zij presenteerde zich afgemeten als vrouw van de wedstrijd. Beide ploegen maakte maar zeer sporadisch gebruik van het midden. VVC had moeite om de aanvallers goed in stelling te brengen en de verdediging van de thuisploeg stond goed. Verdedigend werden door VVC de geplaatste ballen er goed uitgelopen, de hardgeslagen ballen van wederom vooral de diagonaal van Tilburg konden niet onder controle worden gebracht. Serverend bleven er ook te veel fouten en Volley Tilburg nam daarom twee sets een ruime voorsprong. Met 25-16 en 25-14 was het verschil duidelijk.

Set 4 gaf lange tijd hoop op een puntje. Tilburg ging minder goed serveren en VVC lukte het om wat meer punten in de aanval te maken. Lieke was inmiddels gewisseld vanwege een stevige duimblessure en Lotte in de plaats van  Eva. Het lukte VVC om een kleine voorsprong te pakken, maar in de eindfase ging het mis. VVC verzuimde te scoren en Volley Tilburg gaf even gas om ook de laatste set binnen te halen. 25-21 en VVC kon nederlaag nummer 3 bijschrijven.

Het was duidelijk dat als Volley Tilburg in de sterkste opstelling speelt de terechte kampioen is. VVC heeft geprobeerd het maximale te leveren, maar er zat niet genoeg in. TFC en VC Volt gaan VVC in de stand voorbij en staan nu twee punten voor. De Vughtse ploeg zal maximaal moeten presteren tegen Somas Activia volgende week en hopen dat Volley Tilburg tegen TFC het kampioenschap binnenhaalt. Dan kan VVC in de laatste wedstrijd tegen VC Volt de tweede plek weer terugpakken.

Klik HIER voor de foto’s.