VVC D1 wint eerste krachtmeting (3-2)

(Door Dana Saenen)

Na een flinke voorbereiding stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze werd gespeeld tegen Spirit D1 uit Rosmalen.

Niet de minste tegenstander, gezien ze vorig jaar gedegradeerd zijn uit de derde divisie.
VVC D1 begon vol goede moed aan deze derby met Lieke, Lotte, Hanne, Eva, Kimberley, Sanne en Dana in de basis.

Binnen no-time keek VVC tegen een flinke achterstand van 13-5 aan. De spanning was van de gezichten af te lezen. Tijdens de time-out kregen ze de opdracht om de spanning van zich af te laten glijden en lekker te gaan volleyballen. Zo gezegd, zo gedaan. VVC D1 speelde zich terug in de set en wisten deze flinke achterstand om te buigen. De eerste set van het seizoen werd binnengesleept met 25-19.

De winst van de eerste set gaf de dames van VVC vertrouwen en ze stoomde door in de tweede set. Met een servicebeurt van maar liefst tien services van Hanne, had Spirit weinig in de brengen. VVC D1 was de gehele set de bovenliggende partij en won deze set overtuigend met 25-11.

Na twee gewonnen sets, is het vasthouden van de concentratie altijd lastig, zei trainer/coach Paul tegen de dames. Hij bleek hier gelijk in de hebben. In de derde set werd er een stuk wisselvalliger gespeeld dan in de voorgaande sets. VVC maakte meer persoonlijke fouten en hierdoor kreeg Spirit de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. VVC wist een klein gaatje te slaan, maar gaf dit in de spannende eindfase van de set af. Spirit maakt hier goed gebruikt van en pakte de derde set met 26-28.

In de vierde set had VVC een tweede kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dames maakte het zichzelf en elkaar in deze set niet erg makkelijk. Persoonlijke fouten en onzuiver spel zorgde ervoor dat het initiatief bij Spirit kwam te liggen. Zij wisten dit goed te benutten en trokken de vierde set naar zich toe met 20-25.

Na twee verloren sets probeerde VVC zich te motiveren om alsnog aan het langste eind te trekken. Met nieuwe energie begonnen ze aan de vijfde en laatste set.
Deze start was alleen niet zo succesvol als gehoopt. Bij de wissel van speelhelft keek VVC tegen een kleine achterstand aan. Er bleef geloof en er werd ontzettend hard gewerkt om deze achterstand in te lopen. En met succes! Een hele spannende eindfase van deze wedstrijd waarin VVC het hoofd koel wist te houden. Uiteindelijk werd de vechtlust beloond en trokken de dames van VVC aan het langste eind: 16-14.
Een goede overwinning op een sterke concurrent waar iedereen trots op mag zijn. VVC dames 1 heeft de eerste krachtmeting doorstaan!

De volgende wedstrijd speelt VVC D1 tegen Volley Tilburg D4 en is op 3 Oktober om 12.30 in de Martinihal te Vught.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *