Vijfde overwinning op een rij voor Dames 1

Vijfde overwinning op een rij voor Dames 1

Met een 3-2 overwinning op TFC dames 1 houdt VVC zijn ongeslagen status, maar zakt de ploeg wel een plekje op de ranglijst. Een 3-1 overwinning lag voor het grijpen, maar de Vughtse dames verzuimde om vier punten te pakken. Maar dit was zeker ook de verdienste voor het team uit Odiliapeel dat een zeer gemotiveerde ploeg is en zeker in eigen sporthal moeilijk is te verslaan. Het begon al met de mini-van-de-week rally die al lang duurde!

Set 1 werd gestart in: nieuwe wedstrijdshirts! Brasserie Onder Ons, hartelijk bedankt voor de sponsoring (foto volgt binnenkort)!

Nu de opstelling. Ruby blijft geblesseerd, dus Eva en Anouk bezetten de middenposities. Fenne, Els, Sanne, Kimberley en Sanne zijn de overige vijf in de starting seven. In tegenstelling tot vorige week, werd er furieus gestart. 5-0 voor en daarna zelfs 11-4. TFC begon pas na een time-out bij de les te komen. VVC wist zich niet zo goed raad met deze ruime voorsprong en verzuimde om de set clean af te maken. TFC knokte zich goed terug en bij 19-19 stond het weer gelijk. In de eindfase van de set maakte Vught te veel fouten en bij TFC lukte nagenoeg alles. 22-25 en de set was verloren.

In set 2 kwam Lieke in het veld voor Sanne, maar TFC bleef de regie houden. 3-5 achter en pas na een servicereeks van Lieke werd de stand weer gelijk, 10-10. VVC ging meer over het midden spelen en Eva en Anouk scoorde er vrolijk op los. 12-17 en nu was een gat geslagen dat niet nog een keer uit handen gegeven zou worden. 25-20 en de stand was weer gelijk, 1-1. In set 3 was VVC in de beginfase de betere partij en bleef dat gedurende de hele set. Els had plaats gemaakt voor Hymke en zij zorgde voor een paar mooie punten met haar aanval en blokkering. TFC had geen antwoord op de scoringsdrift van Vught en de lage foutenlast bij VVC zorgde voor een snelle set: 25-15. Nu was de kunst om dit ook in set 4 te herhalen, maar TFC speelde alles of niets. Er slopen weer foutjes in de verdediging bij VVC en aanvallend ging het rendement omlaag. Els kwam in de eindfase voor Hymke, maar dat mocht niet baten. TFC had wel de meeste kruid verschoten, want hoewel vaak de winnaar van set 4 ook de winnaar van set 5 is, was dat nu niet het geval. VVC liet zien dat ze het betere team waren en dat zichzelf tekort hebben gedaan. Met 15-11 was de vijfde set beslist en in ieder geval de ongeslagen status behouden.

Het was een leuke en spannende wedstrijd mede dankzij een uitstekende scheidsrechter. Het doel is nu om de komende wedstrijden met 4-0 te winnen, om zo 5 punten per wedstrijd te gaan binnenhalen. Maar eerste de bekerwedstrijd aanstaande zaterdag tegen Volley Zuid uit Rotterdam. Deze ploeg staat 2e in hun promotieklasse, dus dat wordt een mooie krachtmeting. 5 november is de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen HLB van Daal/DS Dames 3.

Ger Posthuma sprak met Paul van Veen