Verslag VVC DS1 – VC Goirle DS1

De zegereeks duurt voort!

Het lukt maar niet, de volle vijf punten halen. Dat is spijtig, maar laat dat niet te veel de overhand nemen, want het is de dames van VVC wederom gelukt om de wedstrijd winnend af te sluiten. Tegenstander VC Goirle was de achtste ploeg op rij die niet kon winnen van de Vughtse ploeg. Met een 3-1 overwinning zijn er bovendien weer vier punten bij te schrijven en blijft het bovenin de stand spannend. VVC blijft op de derde plek met 29 punten uit 8 wedstrijden. Concurrent VC Volt D3 heeft eveneens 29 punten en koploper Volley Tilburg D4 heeft er 31. Deze twee ploegen hebben echter pas 7 wedstrijden gespeeld, maar de wedstrijd die ze achterlopen is het onderlinge duel tussen deze twee ploegen.

Set 1 blijft een moeilijke set voor VVC. Sanne, Lieke, Ruby, Eva, Fenne, Els en Sanne kwamen meteen op achterstand te staan. De passing was in orde, maar aanvallend werden er veel te veel fouten gemaakt. De ook niet geheel foutloze coach Paul liet na om met een time-out de boel goed te krijgen, maar probeerde met de wissels Kimberley voor Lieke en Anouk voor Ruby het tij te keren. Aan het einde van de eerste set werd er wel beter gespeeld, maar het gat kon niet meer worden gedicht en met 20-25 was er setverlies.

Hymke mocht gaan spelen voor Els en set 2,3 en 4 lieten hetzelfde speelbeeld zien. VVC was beter gaan spelen, maakte minder fouten in de aanval en was daardoor de bovenliggende partij. Serverend kwam er ook meer druk  De ploeg had echter elke set een paar keer een klein dipje met als gevolg een puntenreeks van Goirle. De dipjes waren gelukkig klein genoeg en het betere technische spel gaf de overhand. De coach van Goirle probeerde met time-outs en een aantal wissels zijn ploeg beter te laten draaien, maar ze kwamen aanvallend te kort.  Met 25-18, 25-22 en 25-21 werden er drie sets op rij gewonnen en overwinning nummer 8 was een feit.  

Aanstaande zaterdag is er een vrij weekend en dan mag op zaterdag 3 december gewerkt worden aan de negende overwinning. Nummer laatst Spirit uit Rosmalen zou een makkelijke prooi moeten zijn voor wederom een zege, maar lukt dat met de volle vijf punten?