Overwinning nummer 14 voor dames 1

[Door Paul van Veen]

De titel had ook kunnen zijn “VVC koninginnen van de 3-2”. Of “Hadden we maar het Belgische systeem”. Of “Zullen we maar gewoon starten in set 2”. Met een 3-2 winst tegen Havoc D2 kon de Vughtse ploeg wel overwinning nummer 14 van het seizoen bijschrijven. Concurrent VC Volt D3 verloor met 4-0 van de waarschijnlijke kampioen Volley Tilburg D4 en daardoor is het gat met Volt nog maar 5 punten. Het gat had 3 punten kunnen zijn maar VVC verzuimde om de volle vijf punten in de Martinihal te houden.

De eerste set werd wederom slecht gestart. Bij 5-0 en 13-6 had coach Paul al zijn time-outs opgebruikt. Het leek wel effect te hebben want VVC kwam terug naar 19-19. Maar een aantal eigen fouten gaven alsnog de setwinst aan de gasten uit Haps. Het eerste set-syndroom is iets waar de ploeg gewend aan is. Maar nu was ook set 2 niet veel beter. Veel fouten in de opslag, fouten in de rally pas en geen overtuiging in het aanvallen. De ploeg worstelde om in een ritme te komen, maar niemand kon het tij keren. 2-0 achterstand kon wel eens leiden tot de derde verliespartij. Maar hoe slecht de ploeg ook kan spelen, het team heeft ontzettend veel veerkracht. Anouk, Sanne B en Els kwamen in het veld in set 3 en ineens begon het te lopen. Set 3 werd met winst afgesloten. Als iemand pas bij set 4 was komen toeschouwen dan vroeg je je af waarom de ploeg de eerste twee sets had verloren. Set 5 begon spannend maar bij 10-10 kwam de kwaliteit van VVC boven en werd er met 15-12 gewonnen. De overwinning werd zeer ingetogen gevierd, want niemand vond dat er een goede wedstrijd was afgeleverd.

Maar goed, er waren weer drie punten gehaald en wederom niet verloren. In Belgie wordt de ranglijst gevormd door eerst te kijken naar de gewonnen wedstrijden en dan pas naar het aantal punten. Het Belgische systeem had ons de tweede plek opgeleverd, de Nederlandse houdt ons op plek 3. Dat betekent gewoon dat de ploeg moet blijven winnen, maar de 3-1 en 4-0 moet gaan bereiken. En dan kan het aanspraak maken op de tweede plek. Om even een cliche er uit te gooien: nog zes finales te gaan. Volgende week rust, 4 maart staat om 17:00 de thuiswedstrijd tegen nummer 11 Argos op het programma.

Klik HIER voor de foto’s.