Openingswedstrijd Dames 1 kopie opening vorig seizoen

Zestien trainingen en vier oefentoernooien zijn er afgewerkt voordat de eerste competitiewedstrijd op het programma stond. Tegenstander: VC Volt/Flip Schoonmaak D3. De naam VC Volt is misschien onbekend, het team echter niet. VC Volt is een fusieclub van Energo Beers, Dynamo Grave en Shock’82 uit Cuijk. Het Dames 3 team van VC Volt is bijna het volledige Shock’82 D1 van vorig seizoen, die toen net achter de Vughtse dames zijn geeindigd in de eindranking. Het is een zeer degelijk team met een lage foutenlast.

De VVC dames waren gebrand om de eerste wedstrijd met een overwinning te starten. Lieke was helaas geblesseerd en Lotte verblijft nog immer in Engeland. Nieuwkomers Anouk (midden), Sanne (buiten) en Els (diagonaal) hadden alle drie een plek in de basis. De startopstelling bestond verder uit Eva (midden), Fenne (spelverdeling), Kimberley (buiten) en libero Sanne. Een droomstart in set 1 bleef echter uit. De zenuwen leken de dames parten te spelen en VC Volt nam een ruime voorsprong van 0-4. VVC wist het gat langzaam te dichten, maar bij 10-11 liep VC Volt weer uit naar 10-16. Vooral buitenspeler Alyssa Heurkens was een plaag voor de Vughtse blokkering en verdediging. Bij 16-21 wist VVC met de service van Els het gat wederom te dichten naar 1 punt: 20-21. In een spannende eindfase van de set hield Volt de voorsprong vast en met 23-25 ging de eerste set verloren.

Set 2 begon eigenlijk gelijk aan set 1. Volt nam een voorsprong van vier punten en pas bij 17-17 trok Vught het gelijk. Nu was de eindsprint voor VVC en was met 25-22 de setwinst behaald. Set 3 was net zo spannend als de voorgaande sets. Volt hield weer heel lang de voorsprong. Ruby kwam in het veld voor Eva en Hymke voor Els. VVC bleef knokken, zelfs bij 22-24 werd de moed niet opgegeven. 23-24 en Eva nam de service over van Ruby en maakte 24-24. In de rally die volgde zag de scheidsrechter, die verder degelijk heeft gefloten, een bal via de blokkering van Volt tegen de antenne niet. De Cuijkse dames profiteerde direct en wonnen met 26-24. In de vierde set was het VVC dat de overhand had.  Er kwam een verschil van 8 punten, bij 17-9. Volt begon met een inhaalrace maar bij 23-21 voor VVC eindigde VVC de set in de laatste twee rally’s: 25-21. Een vijfde set moest de beslissing brengen.

En lang zag het er niet goed uit voor Vught in de vijfde set. Er werd met 4-8 gewisseld, Els kwam er in voor Hymke, maar de marge van vier punten bleef tot aan 10-13. Eva liet een uitstekende servicebeurt zien en met hard werken door VVC werd een voorsprong van 14-13 bereikt. Een time-out bij VC Volt leek toch de wedstrijd in Cuijks voordeel te beslissen. Het werd 14-14 en vervolgens 14-15. Met een matchpoint tegen liet Kimberley via een geweldig snoeiharde smash zien dat VVC absoluut niet wilde verliezen. 15-15 en twee zenuwslopende rally’s later stond er 17-15 op het telbord. Het openingsfeest van de club kon met een goed gevoel worden gestart.

Begin vorig seizoen was er ook een thriller als openingswedstrijd, toen tegen Spirit, welke ook na een achterstand in de vijfde set met 3-2 werd gewonnen. Dat kunstje werd nu herhaald en betekende een goede start van het seizoen. De zege reeks werd in dat seizoen pas na zes wedstrijden onderbroken, er wordt nu getracht daar minimaal zeven van te maken. Volgende week om 16:00 tegen Dunamis (Tilburg) gaat er gewerkt worden aan overwinning nummer 2.

Klik HIER voor de foto’s.