Nieuwe zegereeks begonnen voor Dames 1?

[Door Paul van Veen]

Overwinning numero 13 van de 15 wedstrijden is een feit. Met 3-2 winst in Den Dungen tegen Donki Sjot D3 kunnen de Vughtse dames weer een nieuwe reeks van overwinning neer gaan zetten. Er waren spectaculair hard geslagen ballen, sprongfloat services, kill blocks en miraculeuze reddingen te zien. Niemand kan echter controleren of dit waar was, want coach Paul blunderde door de camera niet aan te zetten…..

Met Sanne B, Hymke en Eva aan de kant kwam Vught goed uit de startblokken in set 1. Dat was een verademing ten op zichte van heel van andere eerste sets. Er werd goed gevolleybald door beide ploegen en de stand ging gelijk op. Donki Sjot had echter net wat meer service druk. Den Dungense speelster nummer 2 werd door VVC goed onder druk gezet in de passing, wat of rechtstreeks een punt opleverde of de opties voor de spelverdeelster beperkte. Dezelfde speelster revancheerde zich door met haar service mooie reeksen te maken. En juist die reeksen zorgde voor het verschil. In de rally was VVC sterker, maar de passers hadden het zwaar. 19-25 en set 1 ging verloren.

In set 2 lukte het om de servicedruk verder te verhogen. Dat had meteen effect, want VVC nam een voorsprong die niet meer weggegeven werd. De aanval en verdediging bleef overtuigend en Donki Sjot moest het hoofd buigen, 25-20. In Set 3 wist VVC het goede spel door te zetten. Er werd weer een voorsprong genomen en de thuisploeg stond onder druk. Echter een paar serviceseries bracht de scores weer gevaarlijk dicht bij elkaar. Hymke kwam in het veld voor Els en Sanne voor Lieke. Dit had een positief effect en met een goed bekeken tikbal eindigde Sanne de set: 25-22.

De 3-1 lag voor het grijpen in set 4, maar VVC verzuimde om de foutenlast laag te houden. Donki Sjot ging voor de alles of niets tacktiek. Bij VVC kon men een aantal foutservices noteren en de ploeg kwam moeilijk uit twee rotaties. Hymke en Sanne kwamen weer in het veld, maar ditmaal konden deze wissels het tij niet keren. 15-25 en de score stond 2-2.

Donki Sjot ging heel veel fout serveren in set 5. Hier maakte VVC goed gebruik van door een voorsprong te nemen. De thuisploeg kwam toch weer terug naar 10-10, maar VVC weigerde om de wedstrijd te gaan verliezen. Met 15-13 werd de set gewonnen, nadat het laatste punt voor VVC een voetfout van de spelverdeelster van Donki Sjot was. Geen mooi einde van een verder leuke wedstrijd.

 Drie punten weer binnengeharkt en vooral wederom gewonnen. Volgende week om 19:00 komt Havoc op bezoek en is er een nieuwe kans om te gaan voor de maximale score.

Klik HIER voor de foto’s