Na 35 jaar einde nationaal niveau VVC-Vught Dames 1

Basic CMYK

 

 

 

 

Het bestuur van VVC-Vught heeft de zware beslissing moeten nemen om volgend seizoen met Dames 1 niet meer uit te komen op nationaal niveau. Het is niet gelukt om een team te formeren die op nationaal niveau representatief kan uitkomen. Hiermee komt een einde van 35 jaar top dames volleybal in Vught.

Na promotie begin jaren 80 naar de 2e divisie heeft VVC-Vught Dames 1 onafgebroken minimaal 2e divisie gespeeld en vele jaren in de Eredivisie of op het niveau daar direct onder geacteerd. Er waren grote successen in de jaren 90 met landskampioenschappen, bekerwinsten en Europese avonturen. Sinds het begin van deze eeuw is het succes wat afgenomen, maar bleef VVC het hoogst spelende team in een grote regio. Bij de introductie van de B-league viel het eerste dames team al een keer flink terug, maar via een doorstart was binnen twee jaar weer de B-league bereikt. De afgelopen jaren wist de ploeg zich, soms via de achterdeur, te handhaven in de Topdivisie, de nieuwe naam voor de B-League. Dit seizoen is de ploeg toch definitief gedegradeerd naar de 1e divisie.

De vereniging heeft er de afgelopen jaren al hard aan gewerkt om de ploeg zoveel mogelijk te formeren uit spelers uit de eigen vereniging of uit de directe omgeving. Dit werd elk seizoen al een stukje lastiger vanwege de veranderingen in het volleyballandschap. Vorig seizoen zijn er al zeven nieuwe speelsters bij de ploeg gehaald. En met het vertrek van een aantal speelsters vanwege maatschappelijke uitdagingen of langdurige blessure werd wederom van de vereniging gevraagd een hoop nieuwe speelsters aan te trekken. Dat bleek helaas niet haalbaar.

Vanaf het seizoen 2015/2016 zal het huidige Dames 2 de naam Dames 1 dragen en uit komen in de promotieklasse. De club streeft er naar om in ieder geval binnen een paar jaar op de 3e divisie niveau te volleyballen, het hoogste regionale niveau.

Het bestuur wil alle voormalig Dames 1 speelsters, trainers, coaches, managers en supporters van de afgelopen 35 jaar hartelijk danken voor hun inzet, enthousiasme en prachtige volleybalmomenten. Het is iets om met trots op terug te kijken en wat er voor mede voor gezorgd heeft dat VVC-Vught voor altijd in de Nederlandse volleybalhistorie benoemd zal worden.

Bestuur VVC-Vught

 


 

Noot voor de pers: Voor meer informatie neem contact op met voorzitter Ben Brands: voorzitter@vvc-vught.nl / 06-81369007

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *