Meisjes C1 kampioen

Het is weer gelukt, wij, meisjes C1 zijn kampioen geworden op zaterdag 17 december 2016. Wij spelen nu al drie jaar samen in de C jeugd. Elk jaar zijn wij in de eerste klasse uitgekomen, vorig seizoen zijn wij kampioen geworden in de eerste helft. Toen hebben we er voor gekozen om niet te promoveren naar de hoofdklasse, dit seizoen gaan wij dat wel doen.

De eerste helft hebben wij laten zien dat we graag naar de hoofdklasse wilden, dit was dan ook onze doelstelling. Regelmatig hebben wij setjes laten liggen en hebben we onze tegenstanders wat cadeautjes gegeven. De laatste twee wedstrijden waren erg belangrijk, deze moesten met 4-0 gewonnen worden om nog te kunnen gaan voor het kampioenswedstrijd. Op zaterdag 10 december moesten we thuis spelen tegen onze directe concurrent, WHV. Zij hadden zelf de instelling om met 4-0 te winnen en die dag gelijk voor het kampioenschap te gaan, maar wij lieten onszelf niet kennen en stuurden ze met 0 punten naar huis toe. De winst werd ’s avonds op het VVC-feest goed gevierd door ons samen met onze coach. Onze allerlaatste wedstrijd werd dan ook onze kampioenswedstrijd. We moesten tegen de nummer 6, zij stonden laatste. Met volle overtuiging begonnen we de wedstrijd, de eerste twee sets haalden we met gemak binnen. In de derde set kwamen we zelfs met een voorsprong van 13-0. Ook die set was zo binnen. De laatste set begon de spanning te stijgen en hadden we af en toe wat moeite met concentreren en het zuiver spelen. Uiteindelijk werd de laatste set gewonnen met 25-15. Na afloop hebben we champagne (natuurlijk zonder alcohol) gedronken en hebben we mooie truien in ontvangst mogen nemen.

Nu gaan we hard verder trainen om uiteindelijk ons best te kunnen gaan doen in de hoofdklasse. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Sportieve groetjes van alle meiden en de coach van de C1.