Meisjes B2 Kampioen!!!

DSC_7694Zaterdag 18 april stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, in Den Dungen tegen Particolare. Voor de meisjes B2 werd het een, enigszins onverwacht spannende wedstrijd, want het was mogelijk om kampioen te worden. Namelijk een week eerder hadden ze met 4-0 van de koploper gewonnen en stonden ze plots bovenaan. Kenmerkt het team  zich normaliter door haar onbevangenheid, daar was in deze wedstrijd geen sprake van, de meiden waren hartstikke nerveus. De vaste meiden, Julia, Ellen, Helen, Hanna, Jasmijn en Susan kregen net als de week ervoor, vanwege de kleine  bezetting, hulp van Emma en Noortje. De coaching was in handen van trainers Job en Jasper.

De eerste set begonnen de meiden erg gespannen, ook bij de meiden van Particolare was dat het geval,  voor hen was het namelijk ook nog mogelijk kampioen te worden. De hele set ging gelijk op, aan het eind lukte het VVC om met 2 punten voorsprong de set winnend af te sluiten, setstand 24-26. Gesterkt door deze uitslag ging set 2 van start, de Vughtse meiden gingen goed van start en kwamen met de nodige punten voor te staan. Uiteindelijk werd deze set ruim gewonnen, namelijk 13-25. Nog een set en het kampioenschap zou een feit zijn. Opnieuw ging het  gelijk op tot halverwege de set, Particolare nam een tussensprint en kwam 8 punten voor te staan. De meeste toeschouwers waren al met hun gedachten bij de volgende set, aangezien de achterstand te groot was om deze nog in te lopen. De meiden dachten daar echter anders over en herpakten zich en de achterstand werd steeds kleiner, sterker nog uiteindelijk werd de set nog gewonnen met 22-25. Het kampioenschap was een feit en de meiden maakten een dansje van blijdschap. Een onverwacht, maar verdiend kampioenschap.  De laatste set werd een formaliteit, de Vughtse meiden waren van hun zenuwen bevrijd en de Dungense meiden waren de moed verloren,  de set eindigde in 11-25 voor VVC.

Daarna volgde de felicitaties van voorzitter Ben Brands en namens de jeugdcommissie, Ingrid Kapteijns en natuurlijk van de meegereisde ouders en supporters,

Meiden van harte gefeliciteerd.

HIER vind je de foto’s van de wedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *