Leerzaam en gezellig tweede oefentoernooi Dames 1

Het tweede oefentoernooi voor Dames 1 bracht ons anderhalf uur rijden van Vught naar het altijd bruisende Ommen. Lotte was haar koffers aan het pakken voor haar stage in Engeland en haar zien we pas in november terug. Sanne B. was op feest bij twee mensen die beloofde eeuwig bij elkaar te blijven. Sporthal de Carrousel werd zonder kleerscheuren bereikt. Beetje warmspelen en beetje inslaan en om 14:30 was de eerste wedstrijd tegen het Harderwijkse VVH. Dit team komt ook uit in de promotieklasse en is vorig jaar, net als de Vughtse dames, op de derde plek geëindigd. Het was een gelijkopgaand potje waarin het in beide sets boven de 20 werd beslist. VVC was op scorend vlak net wat minder en maakte net te veel aanvalsfouten. Met 22-25 en 20-25 ging de wedstrijd verloren.  

De tweede wedstrijd was tegen het naar de derde divisie gepromoveerde WVC uit Hierden. Dit team was duidelijk sterker. Aanvallend was VVC beter dan in wedstrijd 1, maar de ervaring van WVC gaf de doorslag. 21-25 en 16-25 was het eindresultaat. Na een pauze van een uurtje waarin Lieke zich kroonde tot Halli Galli kampioen, was de derde wedstrijd tegen het vierde van De Bevers (Promotieklasse uit Lemelerveld). De eerste set werd miraculeus nog gewonnen met 27-25 na een hoop foute opslagen van de dames. De tweede set lukte het allemaal niet zo goed meer en stond het in no time 24-15. De dag werd echter nog enigzins positief afgesloten door nog terug te komen tot 24-21, maar het zevende setpoint werd door de Bevers verzilverd.

Al met al een spiegelbeeld van de week er voor toen er 5 sets werden gewonnen en 1 verloren. Met 5 sets verlies en 1 gewonnen viel het resultaat tegen, maar is er wedstrijdritme opgedaan, meer succesvol over het midden gespeeld en heeft Els haar eerste punten in het Vughtse wedstrijdshirt gespeeld. Weekje trainen en dan volgende week zondag naar oefentoernooi 3 in Amsterdam.