Kort bekeravontuur voor Dames 1

De meeste teams genoten van een vrij weekend in de herfstvakantie, VVC Dames 1 was van plan om de zegereeks voort te zetten in de 1e ronde van de regiobeker. Tegenstander was Volley Zuid en er werd gespeeld in de thuishal van deze Rotterdamse ploeg. Volley Zuid Dames 1 speelt ook in de promotieklasse en bezet een tweede plek. Sanne K. was wat later door een opleiding in Geldermalsen en Ruby is nog immer geblesseerd, de rest was vanaf vertrek al gebrand om de Brabantse trots te verdedigen.

En dat lukte de eerste set goed. Er werd goed gestart en de foutenlast aan Vughtse kant was laag. Volley Zuid had het lastig om te scoren met de aanval en haalde de meeste punten door goed te serveren. In een spannende eindfase lukte het Dames 1 om de set binnen te slepen en de 1-0 op het bord te zetten. Set 2 werd zelfs nog beter begonnen. Met wederom Fenne, Sanne, Kimberley, Lieke, Els, Anouk en Eva werd er een riante voorsprong van tien punten behaald, 20-10. Volley Zuid ging wat wisselen en dat deed die ploeg goed. De passing van Vught kwam erg onder druk en het lukte minder goed om te scoren. De Rotterdammers dichte het gat en uiteindelijk stond het 24-23 voor VVC. Een foutservice bij de thuisploeg bracht redding en de tweede setwinst voor Vught.

De derde set is altijd lastig, maar in dit geval werd het nog extra lastig. De coach van Volley Zuid bracht zijn sterkste opstelling in het veld en dit bracht veel verandering in het spel. De servicedruk ging verder omhoog, de passing werd beter en aanvallend kwam er veel meer uit, vooral door de passer/lopers. VVC kreeg het heel zwaar in set 3 en set 4. Hymke verving de geblesseerde Els en Sanne kwam voor Kimberley. Het bracht geen redding, de Rotterdammers hadden het betere spel. Na 12-25 en 15-25 stond het 2-2 in sets.

De wedstrijd was nog niet verloren en in de vijfde set moest het gebeuren. Kimberley was weer terug in het veld gekomen. Tot 7-7 ging het mooi gelijk op. VVC knokte zo hard als het kon, maar de buitenaanvallers van Volley Zuid waren moeilijk te stoppen en maakte nagenoeg geen fouten. Met 7-8 werd er van kant gewisseld en na een goede serviceserie van de Rotterdammers bracht de genadeklap. Met 10-15 was het bekeravontuur voorbij.

De ongeslagen status is voorbij, maar voor de competitie is dat niet het geval. Het was een leerzame wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Met nog complimenten voor de scheidsrechter van de thuisvereniging die last-minute de wedstrijd moest overnemen. Het biedt het team een goede voorbereiding op straks de wedstrijden tegen Somas/Activia en Volley Tilburg. Volgende week komt het derde team uit Den Dungen op bezoek en zal er hard gewerkt worden aan een overwinning.