Jongens A1 kampioen najaar 2017

VVC JA1 kampioen!

Na een zinderende afsluitende wedstrijd thuis tegen SNA zijn de A-jongens van VVC op 16 december kampioen geworden. Nadat eerder op de dag het concurrerende team van FUSION uit Rotterdam met 4-0 eenvoudig Breda had verslagen, wisten de Vughtenaren dat alleen winst goed genoeg was om beslag te leggen op de eindtitel.

Trainers en coaches Robert Buteijn en Gian van Doorn hebben het hele seizoen gestaag gewerkt aan een solide team waarin iedere speler op zijn eigen positie het beste tot zijn recht komt. Week in week uit is er getraind op aanvalskracht, positiespel en teamspirit. Op de laatste competitiedag werd ieders inspanning in de eigen Martinihal beloond.

Maar niet zonder slag of stoot. De lange mannen uit Bleskensgraaf gaven niets cadeau. Met twee zeer sterke middenaanvallers en een vaak krachtige service, had SNA een paar wapens in handen waartegen VVC niet altijd een weerwoord had. De setstanden van 25-22, 25-27, 25-23 en 25-23 tonen dat het een ware thriller was die de jongens lieten zien. Het ruim toegestroomde thuispubliek gaf VVC echter vleugels en het volle vertrouwen dat wanneer er voor ieder punt geknokt werd, de winst uiteindelijk binnen te halen moest zijn. Bijvoorbeeld met de uitgekiende diepteballen van Maurits, de kanonskogels van Jonas, en de bekeken prikballen op het midden van de lange Joep werden de punten gepakt. Verrassend waren de aanvallen vanachter de drie meter lijn van Manu en uitstekend getimed het blok van David op het midden. Meest constante speler van het seizoen Rick bewees, bij afwezigheid van Mick, dit keer zijn allround klasse als setupper.

De toeschouwers kregen een prachtige kampioen te zien, die in de hele competitie slechts 1 wedstrijd verloor en met 49 punten uit 12 wedstrijden een knappe eindscore haalde. Dat wekt veel vertrouwen voor het volgende seizoen, waarin zij zullen gaan uitkomen in de Hoofdklasse en de stijgende lijn hopelijk wordt voortgezet.