Jeugd VVC doet mee aan internationaal toernooi

Op woensdag 28 december heeft VVC deelgenomen met 2 teams aan het internationaal minitoernooi in Sint Anthonis. Deelnemende teams uit Nederland, België, Duitsland en Roemenië zorgden ervoor dat het opnieuw een sterk deelnemersveld was.
Het team, geboren na 2005, met Noor Bouma, Nienke Verhees, Julia van Antwerpen, Alize Kösters en Fenne v.d. Kuilen deden voor het eerst mee. Nadat ze enkele wedstrijden nodig hadden om te wennen aan het niveau, lukt het hen om de derde wedstrijd te winnen, wat een prima prestatie was.

Het team, geboren na 2004, met Anne ten Wolde, Veerle Kösters, Iris Broeders, Jade Klijberg en Danique van Antwerpen, deed voor het 2de jaar mee. Ze opende met een wedstrijd tegen C.s. Victoria uit Nadlac Roemenie. De meiden herkende elkaar nog van vorig jaar (zie foto), toen schrokken de VVC meiden van het aanvallend geweld wat de Roemeense ploeg liet zien. Dit jaar waren ze er beter op voorbereid. Nog steeds was het team een paar maten te groot (en werden niet voor niks toernooi winnaar) maar bij vlagen deden we goed mee. Doordat onze meiden enkele malen blokkerend hun mannetje stonden, stapte de Roemeense meiden over op prik- en plaatsballen, wat ze overigens ook erg goed beheersten. Maar wel een verdienste van onze meiden.

Uiteindelijk werden de jongste minis 12de van 15 ploegen en de oudste minis 8ste van 15. Een mooie verbetering t.o.v. vorig jaar. Nog even langs de Macdonald als afsluiting van een leerzame en gezellige volleybaldag.