Fixit D3 – VVC-Vught D1

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen bracht de meiden van Dames 1 naar het Belgische Kalmthout voor de wedstrijd tegen Fixit Dames 3 (niveau 1e Provinciale). Met een kleine selectie (zes speelsters) en de licht geblesseerde Hanne kwamen in een typisch Belgische sportzaal terecht. De kantine was gezellig (Hoegaarden wit op de tap) en rustig werd er gepeuzeld van voornamelijk salades. Het was heerlijk warm in de zaal, dus veel inspanning was niet nodig om warm te draaien.

10 minuten eerder dan gepland starten we met de aller eerste set van het seizoen. Dana op spelverdeling, Eva en Lotte op midden, Deidre op de diagonaal en Kimberley en Hymke op de passer/loper positie. Hanne op de bank voor de extra coaching. Dit was ook meteen de opstelling voor set 2 en 3. Het leven van een coach is soms best eenvoudig. De Belgische afwezige coach zou het ook makkelijk hebben gehad want Fixit was ook maar met zes speelsters.

Dana mocht beginnen met serveren. Fixit bracht de bal terug over het net en op een verdediging van Kimberley zette Dana meteen de toon door te scoren met een tweede bal. De Vughtse dames waren gretig en tot 8-8 ging de strijd gelijk op. Dana serveerde een gaatje naar 12-8 en na de service beurt van Hymke was het gegroeid naar een iets groter gat: 15-10. Door de lage fouten last van VVC bleef het gat vier a vijf punten en bij 22-18 was Kimberley het beu. Fixit probeerde de service van Kimberley onder controle te krijgen, maar tevergeefs: 25-18.

In set 2 kwam Fixit wat beter uit de startblokken. De servicedruk ging omhoog en VVC kreeg problemen in de passing. Nu was het Fixit dat een gat van 2-3 punten creeerde tot aan 6-8. Kimberley kreeg het op haar heupen tijdens haar service beurt en uitstekend spel van Lotte en Deidre aan het net zorgde voor een tijdelijke ommekeer: 10-8. De Belgische dames bleven stug hun servicedruk houden en tilde de stand weer in hun voordeel: 15-18. Deidre trok het met haar service terug naar 19-18. Fixit ging fouten maken in de aanval en binnen no-time was het 24-20. Een foutservice maakte een einde aan set 2: 25-20.

De laatste set was eenzijdig. VVC was aan het net zeer effectief, liet bijna geen bal vallen en profiteerde van de vermoeidheid bij Fixit. Een servicebeurt van negen keer (!) serveren van Eva bracht de stand naar 12-3. Bij 20-7 serveerde Dana het uit naar 25-7. De tegenstander was moegestreden en de warmte in de zaal nodigde niet uit tot een vierde set.

Een uitstekende 3-0 overwinning met vooral complimenten voor de lage foutenlast in service (6x in 74x serveren met 11 directe scores), goede inzet en teamspirit. De McDonalds op de terugweg was verdiend!

Aanstaande zaterdag staat een vierkamp in de Martinihal op het programma. We zien u graag op de tribune!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *