Derde overwinning voor Dames 1

Avance had nog geen wedstrijd gespeeld en mocht voor hun seizoensopening in de Martinihal aantreden tegen Dames 1. Anderhalf uur later was er voor Avance maar 1 puntje bij te schrijven en kon VVC trots zijn op de derde overwinning op rij. Maar eigenlijk nog belangrijker: revance voor de twee 3-2 nederlagen van vorig seizoen.

Ruby was nog steeds geblesseerd en daardoor was er een automatische basisplaats voor Anouk en Eva. Lieke en Kimberley vulden de passer/loper posities, Fenne op de spelverdeling en Hymke op de diagonaal. Libero Sanne complementeerde de starting seven. Set 1 begon matig aan Vughtse kant. Het duurde een rally of 15 voordat VVC zelf het eerste punt scoorde. Avance maakte zelf ook veel fouten waardoor de stand nog redelijk gelijk op ging. In de tweede helft van set 1  gaf VVC gas. Met een paar mooie klappen van Eva en Kimberley werd het verschil gemaakt en stond er 25-21 op het bord.

Set 2 ging in het begin ook gelijk op. Vught maakte teveel fouten in de service, maar in het rallyspel waren ze sterker dan Avance. Hymke begon op stoom te raken en maakte een aantal uitstekende punten. Na een servicereeks van Hymke was het gat geslagen en werd de set netjes uitgespeeld: 25-19. Het is algemeen bekend dat de derde set altijd lastig is als je de eerste twee hebt gewonnen. Avance wisselde een paar speelsters om daarmee te werken aan setwinst. VVC maakte wederom te veel servicefouten, maar ging vooral in de rally minder spelen. Het lukte Avance om zelf meer te scoren en daarmee ook de setwinst te behalen: 20-25. Dit was een tegenvaller, want er bestond nu weer een kans dat Avance wederom met 3-2 winst aan de haal zou gaan. Gelukkig waren de Vughtse dames niet van plan het tot een vijfsetter aan te laten komen. Het aantal servicefouten ging omlaag, er werd feller gespeeld en daarmee verdiend de set en de wedstrijd gewonnen. 25-14 was een duidelijk verschil.

Drie overwinningen op rij en een mooie derde plek in de stand. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg naar Haps voor de uitwedstrijd tegen Havoc D2. Vorig seizoen is daar twee keer van gewonnen en dat zou ook dit seizoen moeten lukken.

Klik HIER voor de foto’s
Ger Posthuma interviewde Paul en Anouk