Dames 1 pakt volle buit en plek 2 weer terug

[Door Paul van Veen]

Op basis van de ranglijst moest de wedstrijd van gisteren tegen nummer laatst Spirit een eitje worden. De ploeg uit Rosmalen had nog maar vier punten bijeengesprokkeld en is al sinds vorige week officieel gedegradeerd naar de 1e klasse. Het behalen van vijf punten zou dan ook voor VVC weinig moeite moeten kosten. Maar daar zit nou juist het venijn: het zou makkelijk moeten gaan…

Lotte stond sinds lange tijd weer in het veld, samen met Ruby op de middenpositie. Eva heeft een lichte blessure en bleef uit voorzorg aan de kant. Anouk bevindt zich nog steeds in Verweggistan waardoor het aantal wissels beperkt was tot twee. Sanne en Hymke begonnen aan de kant, Fenne, Kimberley, Lieke en Els vergezelden Lotte en Ruby in de basis. VVC startte zoals ze al zo vaak gedaan hadden: bal fout slaan, service foutje en afgeblokt worden. Maar dat bracht de overwinning in de eerste set absoluut niet in gevaar. Na de eerste drie punten begon de ploeg te draaien en binnen no time was er een flinke marge. Hymke verving in de eindfase Els en de set eindigde uiteindelijk in 25-14.

Set 2 liep wat minder. VVC maakte veel eigen fouten in de service, durfde niet volle bak door te slaan en was minder scherp in de verdediging. Ondanks dat werd er weer een kleine voorsprong behaald en gaf het scorebord 24-20 aan. Spirit pakte een paar punten achter elkaar, maar serveerde voor VVC op tijd fout: 25-23 en ook set 2 was gewonnen.

Set 3 en Set 4 ging zoals set 1. VVC bracht voldoende servicedruk, maakte weinig fouten in de aanval en was scherper in het verdedigen. Hymke kwam nog een aantal punten voor Els en Sanne verving Kimberley voor de laatste anderhalve set. Met twee keer 25-16 was de 4-0 binnen. De ploeg kon opgelucht ademhalen: er was geen misstap gemaakt en drie sets was het ook geen moment spannend.

De ploeg gaat zich nu opmaken voor drie topwedstrijden: Volley Tilburg uit (die wederom van Avance verloren en moeten oppassen dat ze het kampioenschap niet alsnog laten liggen), Somas Activia thuis en VC Volt uit. Drie keer winst zou in principe genoeg moeten zijn voor de 1e of 2e plek. Het wordt ontzettend spannend in de eindfase!