Dames 1 pakt tweede overwinning op rij

Afgelopen zaterdag mochten de dames van VVC de wereldreis ondernemen naar de studentensporthal van Tilburg. Niet voor een wedstrijd tegen studentenverenging Gepidae, maar tegen Dunamis D1. Dunamis is vorig seizoen kampioen geworden in de eerste klasse en waren vorige week vrij. De ervaren dames van Dunamis waren er op gebrand om hun debuut in de promotieklasse op te leuken met een overwinning.

VVC kon Lieke weer verwelkomen na haar blessure van vorige week, maar helaas was nu Ruby niet inzetbaar. Fenne, Els, Eva, Anouk, Sanne, Kimberley en Sanne vormde de basis voor de eerste set. Al snel bleek wat de kracht van Dunamis is: een goede servicedruk. De Vughtse passers hadden het zwaar en ze kregen een aantal series van opslagen tegen. Gelukkig was VVC in de rally veel sterker. Kimberley, Sanne en Els hadden een zeer hoog scoringspercentage en libero Sanne verdedigde ongeveer elke aanval van Dunamis. Door een aantal servicefouten van VVC bleef de wedstrijd spannend. Uiteindelijk gaf het superieure rallyspel de doorslag en eindigde de set in 25-20 voor VVC.

In set 2 liep de service van de dames in het begin vrij goed, voornamelijk van Els en Fenne. VVC liep uit naar een ruime voorsprong. Dunamis verkleinde een aanstaande ruime setnederlaag door twee goede service series, maar het verschil was al gemaakt. 25-18 en 2-0 voor VVC. In set 3 speelde Lieke voor Kimberley en kregen we een kopie van set 1. Vught maakte te veel servicefouten en de servicedruk van de Tilburgse equipe hield onverminderd aan. Maar ook deze set was VVC net wat sterker en stond er aan het einde 25-20 en daarmee de wedstrijdwinst op het bord. Vier punten al reeds binnen, nu moest er geknokt worden voor het bonuspuntje. Hymke kwam in het veld voor Els en drive was er om ook de vierde set binnen te halen. Een achterstand in het begin betekende niet veel goeds, maar Sanne trok met een goede service serie het weer terug naar 13-13. Dunamis had toen twee keer een goede service serie en het lukte zowaar de Tilburgse aanvallers om meerdere scores te maken. VVC kon niet leveren wat nodig was om ook de vierde set binnen te halen en met 19-25 had Dunamis de eerste setwinst in de promotieklasse binnen.

Een 3-1 overwinning betekende wel de tweede overwinning op een rij. De verloren set voelt wat zuur, maar was gelukkig geen gevolg van nonchalance. En de dames hebben laten zien dat ze in de rally een zeer sterke ploeg zijn. Volgende week komt Avance uit Sambeek op bezoek. VVC heeft met die ploeg nog wat recht te zetten, vorig seizoen was er twee keer een 3-2 nederlaag tegen de toen laagvlieger van de promotieklasse.