Dames 1 pakt eindelijk de volle vijf punten

[Door Paul van Veen]

In het vorige wedstrijdverslag was het al aangekondigd: de laatste zes wedstrijden zijn stuk voor stuk bepalend voor de stand aan het einde van het seizoen. Tegen de nummer 10 lukte het niet om 5 punten te halen, nu moest dat toch echt gaan gebeuren tegen nummer 11, Argos D1. Na anderhalf uur stond die gedroomde eindstand er: 4-0! De dames hadden zich van hun beste kant laten zien en de tegenstander kon geen enkel moment aanspraak maken op setwinst. Overwinning nummer 15 en de vierde op rij.

Qua verslag van de wedstrijd is er niet veel te melden. Set 1 leverde Argos 11 punten op, set 2 waren het er 18, set 3 maar 14 en in set 4 kwamen ze tot de 17. VVC was op alle fronten beter: er was goede servicedruk, nagenoeg foutloos in de passing en de veel sterkere partij in de rally. De meeste punten van Argos waren fouten van VVC. Het was niet spectaculair, het was vooral erg eenzijdig. Iedereen speelde goed en de ploeg liet zien dat het bovenin de Promotieklasse hoort. De twee scheidsrechters floten goed en hadden geen invloed op de wedstrijd.  

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2, Volley Tilburg en VC Volt eindigde in een 3-2 overwinning voor Tilburg. Het gat met nummer 2 VC Volt is daardoor 2 punten. Met nummer 1 Tilburg is het verschil 4 punten, maar deze ploeg heeft nog twee wedstrijden minder gespeeld. Achtervolger TFC liet een puntje liggen en staat nu op 4 punten van VVC. Het wordt nog ongemeen spannend de laatste vijf wedstrijden. VVC mag volgende week aantreden tegen nummer 7 VC Goirle en zal wederom strijden om de vijf punten.

Klik HIER voor de foto’s