Dames 1 pakt eindelijk 2e plek

[Door Paul van Veen]

Na overwinning numero 16 (van de 18 wedstrijden) is eindelijk de tweede plek bemachtigd. VVC won de uitwedstrijd bij VC Goirle met 3-1 en concurrent VC Volt ging hard met 4-0 onderuit bij Somas/Activia. Hierdoor sprong het Vughtse team van twee punten achterstand naar twee punten voorsprong op de VC Volt. De eindfase van de competitie wordt ongemeen spannend, maar eerst over de wedstrijd tegen Dames 1 van VC Goirle.

Starting seven waren afgelopen zaterdag Fenne, Els, Eva, Anouk, Kimberley en de Sannes. VVC kwam uitstekend uit de startblokken en zetten de thuisploeg meteen goed onder druk. De servicedruk maakte het verschil. In de rally was VVC duidelijk sterker, met goede smashes van alle aanvallers. Daarnaast werden er weinig fouten gemaakt in de passing en verdediging. VC Goirle kreeg een aantal punten kado door foutservices en scoorde zelf vooral via de twee goed spelende midspeelsters. Het gaatje werd in het begin geslagen en niet meer weggegeven. 25-22 was de eindstand van set 1 en de 1-0 voor VVC.

In set 2 ging de Vughtse ploeg op dezelfde wijze verder. Servicedruk om het gaatje te slaan en verder goed in de side-out. De set verliep verder op dezelfde wijze en met 25-21 was de 2-0 voorsprong behaald.

Set 3 liep nog beter. VC Goirle ging slechter spelen en kon alleen punten scoren door fouten van VVC. En VVC maakte juist minder fouten en daardoor was het scoreverschil groter dan in set 1 en 2. 25-16 en de overwinning was binnen!

De volle vijf punten zat er in, maar set 4 begon al lastig. De thuisploeg had weer een aantal wissels doorgevoerd en speelde duidelijk voor de setwinst en nog een puntje. Bij VVC liep de concentratie wat terug, er werden meer fouten gemaakt in de aanval. De wissels Hymke, Ruby en Lieke konden het tij niet keren en Goirle liep een aantal punten uit. In een laatste poging werd alles of niets gespeeld, maar het zat VVC net niet mee. Net te veel fouten in de aanval, geen aces in de service en de scheidsrechter (floot verder uitstekend) die tweemaal bij twijfelballen in het nadeel van VVC floot en de vijf punten konden niet worden behaald. 16-25 en daarmee de 3-1. Vijf punten had gekund, maar de ervaring bij VC Goirle pakte de kans die ze kregen. VVC kon wel terugkijken op een goede match.

De laatste vier wedstrijden zijn superspannend. Volley Tilburg (16-65) stevent op het kampioenschap af, maar daarvoor moeten ze nog wel even aan de bak. De stand daaronder:
VVC-Vught 18-61
VC Volt 18-59
TFC 18-58
Somas/Activia 17-54
O.a. staan nog de volgende wedstrijden op het programma de komende weken:
VVC-Vught tegen Volley Tilburg (uit), Somas/Activia (thuis) en VC Volt (uit)
TFC tegen Volley Tilburg en Somas Activia
Als VVC in staat is om te blijven winnen, dan zijn de P/D wedstrijden van 6 mei in zicht. 18 maart zijn de dames vrij, 25 maart staat de wedstrijd tegen Spirit (nummer 12, 4 punten, reeds gedegradeerd) op het programma: 1900 in de Martinihal.