Dames 1 ongeslagen het kerstreces in

[Door Paul van Veen]

Het leek wel of alle uitwedstrijden voor VVC D1 later beginnen dan de eigenlijke aanvangstijd. 19:30 in Sint Anthonis tegen Somas/Activia D3 was al laat, maar de wedstrijd die er voor gespeeld was eindigde in een vijfsetter. Pas om 20:00 werd er gefloten voor de eerste service van Fenne. Naast Fenne, begonnen Anouk, Eva, Kimberley, Hymke, Lieke en Sanne aan de wedstrijd tegen de nummer 5. Somas had een kleine ploeg met maar 1 wissel. De dames uit Sint Anthonis hadden veel ervaring, een aantal had zeker geacteerd op hogere niveaus dan de promotieklasse. Dat bleek al in de eerste set doordat de thuisploeg goed wist waar ze moesten gaan staan in het verdedigen en zeer bekeken aanvallen. VVC had wederom opstart problemen en maakte het zichzelf moeilijk door veel foute services en te makkelijke aanvallen. Een serviceserie in het midden van de set gaf Somas een voorsprong, welke VVC niet meer kon inhalen. Met 25-20 was de eerste set verloren.

Er was niet echt slecht gespeeld door de Vughtse dames in set 1, maar om de wedstrijd te winnen moest er een tandje bij. En dat lukte in set 2. Er werd minder fout geserveerd, er werd met meer power aangevallen en de verdediging was een stuk vlotter in de verplaatsing. Het werd een echte knokpartij: lange rally’s, weinig domme fouten aan beide kanten en veel miraculeuze reddingen. Sanne kwam halverwege de set in het veld voor Hymke. De balans binnen de Vughtse ploeg was beter dan bij Somas, die een aantal minder goede rotaties hadden. Nu was het VVC die een gat kon slaan en met 22-25 werd set 2 gewonnen.

Set 3 en set 4 waren niet anders. De lange rally’s bleven en VVC moest alles uit de kast halen om de punten te maken. Voor het aanwezig publiek was het zo een zeer vermakelijke wedstrijd. Somas kwam wederom over de breedte te kort en VVC kon daardoor een aantal punten meer maken. Met 21-25 en 20-25 waren set 3 en 4 voor de gasten en had VVC daarmee wederom een 3-1 overwinning!

Overwinning 11 op een rij (!!!) was daarmee een feit. Alle tegenstanders zijn een keer verslagen. Koploper VC Volt liep tegen een verliespartij aan en zodoende is het gat geslonken tot maar 2 punten. Nummer 3 Volley Tilburg loopt nog twee wedstrijden achter en zou met twee keer 4-0 winst op 4 punten voorsprong kunnen komen van VVC. Het blijft dus ongemeen spannend. Maar als VVC de zegereeks in 2017 weet voor te zetten, dan zal een plek bij de eerste twee er zeker zijn. Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen in de eerste seizoenshelft en graag zien we u weer op de tribune op zaterdag 14 januari in de Martinihal. Dan wordt er om 17:00 gespeeld tegen Dunamis D1.

Klik HIER voor de foto’s