Dames 1 niet opgewassen tegen sterker Flamingo’s

(Door Paul van Veen)

Na vijf winstpartijen is de zegereeks van Dames 1 voor heel eventjes gestopt. In de Martinihal waren de meiden van Flamingo’s ’56 de bovenliggende partij: 1-3.

De starting six in de eerste set waren Fenne, Annelies, Lotte, Eva, Kimberley en Lieke. In tegenstelling tot vorige week, werd er nu wel vanaf punt 1 goed gespeeld. De wedstrijd ging gelijk op en pas bij 16-16 lukt het VVC om een klein gaatje te slaan. Deze kleine voorsprong was goed genoeg om de set met 25-23 te winnen.

In set 2 mocht Ruby op de plaats van Lotte het veld betreden. De Roze Vogols kwamen echter beter in hun spel en vooral de middenaanval was erg effectief. We kregen geen grip op de sterke aanvallen en het lukte ons steeds minder goed om te scoren. Hymke verving Lieke in de laaste fase van de set, maar het mocht niet baten: 21-25.

Set 3 werd bepaald door een tweetal goede serviceseries van Flamingo’s. Dana was op de plaats van Fenne gekomen en Hanne verving halverwege de set Annelies. Het had niet het gewenste effect en de set ging verloren met 14-25.

We hebben al vaker dit seizoen er een vijfsetter uitgesleept en met die intentie werd de vierde set gestart. Hymke speelde in plaats van Lieke. De set werd goed gestart en al snel stond er 12-5 op het scorebord. Flamingo’s herpakte zich en ging nog meer over hun ijzersterke midden spelen. We bleven knokken tot het eind, maar het viel net niet goed: 25-27.

Het was even slikken: een potje verliezen is niet leuk. We speelde niet goed genoeg om van deze tegenstander te winnen, maar we hebben er ons ook niet vanaf laten slaan. Genoeg leerpunten om volgende week te knallen tegen Were-Di in Gemert.

De foto’s van de wedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *