Dames 1 knokt zich naar tiende overwinning

(Door Paul van Veen)

Het VVC Winter Wonderland feest was door Dames 2 goed gepland (en goed georganiseerd!), want Dames 1 had zeker wat te vieren. De tiende overwinning op rij was behaald door een knappe 3-1 zege op directe concurrent Volley Tilburg D4. De volle tribunes kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld.

 Fenne, Sanne, Eva, Anouk, Kimberley, Lieke en Hymke waren de basis 7 voor de eerste set. Volley Tilburg was met een volledig team van 12 speelsters komen aanzetten, maar kampte met flink wat blessureleed. Dat weerhield de Tilburgse ploeg er niet van om goed uit de startblokken te vertrekken. De servicedruk van Tilburg was hoog, vooral diagonaal Tess had een uitstekende servicebeurt. Het gat wat in het begin werd geslagen was voor VVC niet gemakkelijk in te halen. De thuisploeg startte goed, maar hadden naast wat pass-problemen vooral zelf een te lage servicedruk. De tweede helft van set 1 was echter wel voor Vught, de ploeg begon steeds beter te draaien. De set ging uiteindelijk naar Volley Tilburg met 21-25.

 Set 2 ging mooi gelijk op. De passing kwam meer onder controle en serverend ging VVC meer brengen. Tilburg had het lastig, was af en toe op zoek naar de juiste afstemming met de spelverdeelster, maar wist via vooral de diagonaal nog een hoop punten te maken. Sanne kwam halverwege de set in het veld voor Hymke en had een sterke invalbeurt. In een spannende slotfase van de set was de wil om te winnen bij VVC een stuk hoger en werd de set ook binnengesleepd: 25-23.

 Set 3 was net zo spannend. VVC zette de lijn van set 2 voort: er werd hard gewerkt, volle bak aangevallen en lage foutenlast in de service. Er werd een ruime voorsprong neergezet van zeven punten. Volley Tilburg ging wat wisselen en de ervarenheid van deze ploeg kwam goed naar voren. Er werd slim gespeeld door de bezoekers en ze gingen veel minder fouten maken. Langzaamaan werd het gat gedicht tot dat er in op het eind van de set maar een klein verschil op het bord stond. Bij 24-23 voor VVC, maakte Volley Tilburg echter een aanvallende fout en daarmee 2-1 voorsprong in sets voor de thuisploeg.

 In set 4 was de tegenstand van Tilburg gebroken. VVC nam wederom een ruime voorsprong, maar liet het verschil in punten niet kleiner worden. De felheid binnen de ploeg werd behouden en de vierde set was daarmee een uitgemaakte zaak: 25-17. De ontlading was groot, het publiek stond op de banken en de zege verdiend. Met een 3-1 overwinning doet VVC goede zaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Leuk detail is dat VVC nu als enige in de competitie nog niet heeft verloren. Volgende week naar nummer 5 Somas/Activia en dan zal er wederom worden geknokt voor een overwinning.

Het feestje werd door de dames uitbundig gevierd. En coach Paul kon met een goed gevoel zijn verjaardag gaan vieren. Met kerstmuts.

Klik HIER voor de foto’s