Dames 1 heeft goed verblijf in Amsterdam

Drie Amsterdamse ploegen (VVA, US, SVU) en een ploeg uit Haarlem (Spaarnestad) stonden afgelopen zondag op het programma. Op zondag en niet op zaterdag dus. De meeste dames waren keurig op tijd naar bed gegaan, maar een enkeling had toch nog even een momentje van rust nodig op de weg naar de hoofdstad. De hele ploeg was compleet en Noortje was voor het eerst mee als invalspelverdeelster.

De eerste wedstrijd tegen de studenten van US leverde meteen dubbele setwinst op 25-21 en 25-21. De Vughtse dames vertoonde goed spel, gretigheid en vooral een lage foutenlast met serveren. Ook het midden werd veelvuldig gebruikt, wat voor een stralende Eva zorgde. De tweede wedstrijd tegen SVU was een stuk zwaarder. SVU was gedegradeerd uit de 3e divisie en had een hoop power in de ploeg. 25-22 in de eerste set en dus setwinst, de tweede set was een 20-25 verlies. VVC had al wel een stempel gedrukt op de dag doordat ze door de scheidsrechter als een “aggressief” team bestempeld te worden. Ze waren erg fanatiek, want de Brabantse trots moest worden verdedigd. Wedstrijd drie was tegen Spaarnestad, een ploeg die ook zich verbaal door de zaal had laten horen. In de eerste set stond Spaarnestad constant op voorsprong, maar in de eindfase werd een prachtige eindsprint getrokken en de set met 25-23 binnengesleept. In de tweede set werd de goede lijn ingezet. Noortje kreeg haar spelminuten toebedeeld en leverde een aantal uitstekende setups af. Nu had Spaarnestad een goede eindsprint, al was het niet duidelijk of dit nu aan het team of aan de coach lag. 25-20 set verlies en dus wederom een 1-1 eindstand. De laatste wedstrijd tegen toernooiorganisator VVA was niet het beste werk van VVC. De vermoeidheid na zes sets sloeg toe en de ervaring van VVA gaf de doorslag. Wel heeft Noortje haar eerste volledige set in Dames 1 gespeeld. Beide sets gingen verloren, 25-12 en 25-22.

Eindresultaat is 5 sets winst, 5 sets verlies. Er was goed gespeeld, weinig fouten in de service, lekker veel middenaanvallen en veel variatie in de opstellingen. Volgende week zaterdag de laatste vierkamp in Vught tegen VC Goirle, Scylla en Atak’55 en dan de 24e de eerste competitiewedstrijd tegen Volt D3. De voorbereiding is tot nu toe goed, dus een tevreden coach en tevreden team.