Dames 1 boekt overwinning numero 6

Een dramatisch begin betekende meteen setverlies en daarmee de kans op 5 punten. Het team van HLB Van Daal/DS Dames 3 begon met de juiste servicedruk en 7-0 voorsprong. De Vugtse starting seven, Fenne, Els, Sanne, Sanne, Kimberley, Anouk en Eva kreeg onvoldoende controle over de pass. Aanvallend liep het ook nog niet soepel en daardoor liep VVC constant achter de feiten aan. Lieke kwam in het veld voor Kimberley, maar dat hielp helaas niet voldoende. 17-25 was de eindstand van set 1.

5 punten zat er dus niet meer in, maar de zesde competitieoverwinning op rij was nog steeds een haalbare doelstelling. Dezelfde zeven kregen kans om zich te revancheren en set 2 werd een stuk beter gestart. De libero van de Dungense ploeg werd goed onderdruk gezet met de service en de stand liep nu gelijk op. Sanne viel halverwege geblesseerd uit, Lieke verving haar met verve. Els werd gewisseld voor Hymke en Hymke had het op haar heupen. En paar uitstekende aanvallen en een goede serviceserie maakte het verschil in set 2. 25-19 en de stand was gelijk.

Set 3 en 4 lieten hetzelfde wedstrijdbeeld zien. Lieke en Hymke bleven in het veld en Donki Sjot kwam er niet meer aan te pas. De servicedruk van Vught was goed, aanvallend werd er naar hartelust gescoord en verdedigend weinig fout gedaan. Ruby kreeg wat speelminuten na een aantal weken blessure en zij mocht de wedstrijd eindigen. 25-10 en 25-16 betekende een 3-1 overwinning.

4 punten, zesde overwinning en gestegen naar plek nummer 3, een goed resultaat! En voor het eerst dit seizoen was de hele selectie aanwezig en inzetbaar. Volgende week uit naar Argos uit Oeffelt, de nummer 11, dat biedt perspectief op overwinning nummer 7.

Ger Posthuma sprak met
Paul van Veen
Hymke Wijffels