Dames 1 begint sterk op het eerste oefentoernooi

Het was eigenlijk veel te warm om in een sportzaal te gaan volleyballen, maar we waren er toch. De Martinihal was de plaats van de eerste oefenwedstrijden voor de dames van het eerste. Het team was bijna compleet, alleen Els was er halaas niet bij. De speelster, overgekomen van Phoenix uit Zaltbommel, zat met de griep thuis op de bank. Voor de andere twee nieuwe speelsters Sanne B. en Anouk was het de eerste keer in het VVC wedstrijdshirt. Passer/loper Sanne is getransfereerd van promotieklasseconcurrent Spirit uit Rosmalen en midspeelster Anouk komt net als Els over van Phoenix uit Zaltbommel. De dames hadden reeds acht trainingen volbracht en iedereen had er zin in. Opdracht voor de dag was om met wedstrijdmentaliteit te spelen en om geen angst te hebben om fouten te maken.

De tegenstanders waren drie 3e divisie ploegen: Saturnus/HC D1 uit Uden, Volley Meerkerk D2 uit Meerkerk en het Nijmeegse Heyendaal D1. Coach Paul speelde in wisselende samenstellingen om zo iedereen ritme op te laten doen. De trainingsarbeid van de afgelopen weken was nuttig geweest, want zowel de wedstrijden tegen Saturnus/HC (27-25 / 25-18) en Volley Meerkerk (26-24 / 25-22) werden beide met 2-0 gewonnen. De Vughtse dames had een lage foutenlast in serveren en ook in de passing werden zeer weinig fouten gemaakt. Er werd hard gewerkt en in de aanval werd de opdracht om geen angst te hebben om fouten te maken goed uitgevoerd. Het resultaat was soms een balletje hard uit, maar veel vaker een goede score. Dit spelbeeld werd in de laatste wedstrijd tegen Heyendaal goed doorgezet, maar de Nijmeegse dames hadden een paar sterke speelsters. De teams bleven in evenwicht 1-1 (25-23 / 19-25).

Al met al een tevreden eerste oefensessie met 5 sets winst en 1 verlies. Hartelijk dank aan de tegenstanders voor het deelnemen en Frans, Hanne en Henk voor het fluiten!